Ana Sayfa Forumlar Teknik Bilgilerinizi Paylaşın 94 Ford THUNDERBIRD

16 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Angelus
      Katılımcı

Bir arkadaşŸa daha virüs bulaşŸtı benden. Eleman genişŸ ve yeni model bir amerikan istiyor kendine 94 model tek kapı bir ford şŸunderbird buldu fakat araba hakkında pek bir bilgi bulamıyoruz. Nedir bu araba alınırmı? Değerli yorumlarınız bekliyoruz.

Szopen
      Katılımcı

Gündelik kullandığı bir araba varsa alabilir bunu ama yoksa almasın bence. LJok masraflı olur.

Mustsed
      Katılımcı

Biraz daha bilgi verebilirsen iyi olur. Motor ne, Şanzuman hangi tip gibi.

Szopen arkadaşŸıma katılamayacağım, Ford T-bird çok keyifli bir araba ve Tek kapı (bazıları için) olması dışŸında bir eksiği yok.

Motor eğer 4.6 mod makina ise daha iyi, Şanzuman ya otomatik 4 vites yada manuel 5 vites her ikiside çok iyi ve tutulan şŸanzumanlar. Az yakan ağır bir görüntüsü olan hoşŸ bir araba.

Fiyatı uygun ise ve durumu iyi ise almak hata olmaz.

Saygılar,

mustsed

Pontiac301
      Katılımcı

Araba çöptür, horoz cemal uğraşŸtı kaç ay kafayı yedi, saçma sapan bir arabadır,mekanik aksam parçları vardır,ama kıl tüy detaylarını bulamazsın,ikinci el değeri yoktur elinde patlar,kıl tüy elektrnik detayları vardır insanı çıldırtır,ama alan insanın çöpe atıcak parası varsa alabilir tabi, şŸunderbird sc olsun bari, 3.8 iğrenç v6 olur içinde ama body kitlisi yani, sonuç olarak gri darıcadaki arabayı alıcaksa bulaşŸmasın tırışŸka, kendine üç beşŸ daha verip benim giibi yumurta kasa caprice classic alsın;)

Szopen
      Katılımcı

Mehmete katılıyorum, Yumurta kasa caprice çok güzel bi araba hemde G.M :D

piyu
      Anahtar yönetici

Hakan bir tanıdıgım kullanmıstı… bana enfes demisti… ama hic detay hatırlamıyorum…

kıyaslayacagın araba ne olabilir bilmiyorum ama 90’lı yıllar olması bence biraz negatif… şŸunderbird genelde kaliteli olur… konfor filan enfestir kesin… kullanılan motor mustang’de de kullanılan bir motordur ve 90’lı yıllar mustang bayag var… ortak parcalarda zorlanmaz diye dusunuyorum… bunlar sadece teori ama…

cok az olan bir yıl-marka-model bilgi de az tabiki…

ozz
      Katılımcı

muhtemelen aylardır satılıkda olan gri arabadan bahsediyorsun, aylar dedim ama senesi oldu galiba adres http://www.sahibinden.com dimi?

Angelus
      Katılımcı

Araba koyu gri ama galeride burada istanbulda… Sabah bir bakacağım gidip

XLR-V
      Katılımcı

Ben olsam almayi asla dusunmezdim . Piyu, bir tane Pontiac fotosu gonderdi dun bir tane topike orjinali bu diye.
      O model bir arabayi tercih etmeli bence , Caprice cok guzel ama biraz buyuk gelebilir devamli coupe kullanan birisi icin .
      Yada Corvette,Camaro gibi bir arbada olur illaki tek kapi istersen ama bence Pontiac Trans Am

ebrar36
      Katılımcı

sahibinden olmadan amerikan almayın.en az iki yıl yada bir kaç bin mil bir kişŸi tarafından kullanılmamışŸ bir amerikan almayın.meraklı yeni kullanıcıdan almayın ki ona zaten yüksek maliyetle satmışŸlardır.satıcıyı araba kullanırken izleyin arabayı ezen birinden asla almayın.

bpeker
      Katılımcı
      Pontiac301 wrote:
      Araba çöptür, horoz cemal uğraşŸtı kaç ay kafayı yedi, saçma sapan bir arabadır,mekanik aksam parçları vardır,ama kıl tüy detaylarını bulamazsın,ikinci el değeri yoktur elinde patlar,kıl tüy elektrnik detayları vardır insanı çıldırtır,ama alan insanın çöpe atıcak parası varsa alabilir tabi, şŸunderbird sc olsun bari, 3.8 iğrenç v6 olur içinde ama body kitlisi yani, sonuç olarak gri darıcadaki arabayı alıcaksa bulaşŸmasın tırışŸka, kendine üç beşŸ daha verip benim giibi yumurta kasa caprice classic alsın;)

Ben buna pek katılamıyacağım…1991-1997 yılları arasında Amerika’da öğrenciyken bende ’89 T-Bird SC vardı 5 ileri düz. Arabanın çıplağı 210HP, SuperCharger’lıdır. LJift boğaz eksoz çıkar, orta konsolun el freni kısmında otomatik ve/veya manuel amortisör sertlik ayarları vardır. Power Pulley, Hava Filtresi (K&N), ve Chip değişŸtirmişŸtim o zaman ve yaklaşŸık 220HP ‘ye falan çıkmışŸtı. 3. Viteste kadran kapatabiliyordum…ınanılmaz keyifli ve bir o kadar da atak bir otomobildir. Hatta o zamanki 535i BMW’ler falan Boston yolunda leblebi geliyordu. Tek sorunu, çabuk yağ yakmaya başŸlaması. Mobil1 koyardım ama yine de yağ yakardı. 1994 yada 5’te FORD Motor Co. T-Birdlerde bir fren (ABS) problemi olduğunu belirten bir yazı gönderdi (recall) ve küçük bir parçasını değişŸtirmişŸlerdi. Tabi Türkiye’de bakımı biraz zor olabilir, Gri SC’yi ben de gördüm (sadece resimlerden) ama o arabanın hali haraptı. ılk başŸta bende niyetlendim ama şŸükürler olsun ki ’92 GMC Typhoon aldım ;)

Pontiac301
      Katılımcı

siyah olan sendemi?

bpeker
      Katılımcı
      Pontiac301 wrote:
      siyah olan sendemi?

Türkiye’de benim bildiğim zaten 6 tane var…4 siyah (ki benimki de siyah) bir beyaz (Ankarada) bir de kırmızı olması lazım. Ancak yine yanılmıyorsam diğerlerinin hepsi modifiyeli benimki “stock”.
      Plaka 34 CHB 21….Anadolu Yakasındayım

Pontiac301
      Katılımcı

Evet senin arabanı biliyorum,Kırmızı dimitrinin arabası,çok para harcadı, ankaradaki beyaz istanbuldan gitti,şŸuan bursada,seninkiylede zamanında baya gazladılar,umarım yeniden doğru stratejiyle kaputunu ellemeden özüne döndürürsün,zamanında beyaz 16 milyarken almaktan vazgeçtim,şŸuan ona baya yükselmişŸ durumdayım,normal rakam verirlerse bende onu alacağım,

bpeker
      Katılımcı
      Pontiac301 wrote:
      Evet senin arabanı biliyorum,Kırmızı dimitrinin arabası,çok para harcadı, ankaradaki beyaz istanbuldan gitti,şŸuan bursada,seninkiylede zamanında baya gazladılar,umarım yeniden doğru stratejiyle kaputunu ellemeden özüne döndürürsün,zamanında beyaz 16 milyarken almaktan vazgeçtim,şŸuan ona baya yükselmişŸ durumdayım,normal rakam verirlerse bende onu alacağım,

Aslında benden önceki sahibi (veya ondan önceki) arabayı çok hor kullanmışŸ, Allahtan motorda bir sorun yok. Ben bujiler ve kabloları, AC-Delco hava ve yağ filtreleri, devirdaim, komple ön takım (burçlar dahil), jant düzeltme, şŸaft balansı turbo (bıçakları dahil) bakımı v.b gibi şŸeyleri elden geçirttim. Benim zaten sinir olduğum da o kaput ve ekstra sis farları idi. Neyse hepsi sökülüp, orjinaline döndürülüyor. Araba şŸu anda belden aşŸağı boyada, tabii tüm marşŸbiyel fiberleri (cladding) de elden geçip, altı komple pastan arınıdrılıp boyanacak…Ben de sabırsızlanıyorum…LJıktığında resimleri post etmeye çalışŸacağım.

Memo
      Katılımcı

Mehmet Typhooon seni aşŸar. Sen pimp mobile inle mutlu ol bence… :)

Sıkı alet. Ben bi Art Car’ın sahibindeki CEM plakayı biliyorum. Zamanın çok yüklü vs vs diye anlatıyorlardı…

bpeker
      Katılımcı
      Memo wrote:
      Mehmet Typhooon seni aşŸar. Sen pimp mobile inle mutlu ol bence… :)

Sıkı alet. Ben bi Art Car’ın sahibindeki CEM plakayı biliyorum. Zamanın çok yüklü vs vs diye anlatıyorlardı…

Evet bende öyle duymuşŸtum…bu biraz da tercihe bağlı birşŸey. Ben arabanın orjinal halini severim, ama herkesin fikrine de saygım var.

16 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.