Ana Sayfa Forumlar Teknik Bilgilerinizi Paylaşın Chevrolet Lacetti

16 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      kumanova
      Katılımcı

Selamlar.
      Cherolet son modelleri görüyorum ki Türkiyede oldukça tartışŸılan modeller oldu,kimi teneke diyor,kimi Daewoo diyor yani her kafadan bir şŸey çıkıyor…
      Türkiyedeki Chevrolet kullanıcıları eski heybetli modellere alışŸmışŸ bu son çıkan modelleri Cherolet ruhuna yakışŸtıramıyorlar ama Amerikada kullanılan modellerin aynıları bu modeller mesela kalos Amerikada AVEO adı altında satılmakta ve özellikleri tamamen aynı sadece Amerikada bu araç daha ucuz 10,000 dolar civarında orada satılırken sorun yok ama Türkiyede satılırken araç hakkında bir sürü dedikodu çıkıyor,beğenen beğenir beğenmiyen beğenmez ama Lacetti modelinin künyesine bir bakalım isterseniz?

ılk önce Tasarımda ıtalyan Giorgetto Giugiara’nın imzası var…

Motor Tipi DOHC
      Motor Hacmi (cc) 1598
      Silindir Sayısı 4
      Silindir LJapı (mm) 79
      Strok (mm) 81.5
      Maks. güç (kW / PS) / Motor devri (dev/dak) 80 / 109 @ 5800
      Maks. tork (Nm) / Motor devri (dev/dak) 150 @ 3600
      Maksimum Hız (km/s) 187
      0-100 (km/s) Hızlanma Süresi (sn) 10.7
      LJok Noktalı Yakıt Enjeksiyon Sistemi Standart
      Şanzıman 5 ileri düz
      Son Tahrik DişŸlisi Oranı 3.722
      ǖnden LJekişŸli Standart
      ǖn Süspansiyon McPherson gergi kollu
      Arka Süspansiyon LJift kollu
      Jant ǖlçüsü 15×6.0J
      Lastik ǖlçüleri 195 / 55 R15

Şimdi Lacetti hb yi ǜlkemizde çok tutulan bir model olan Peugeot 206 ile karşŸılaşŸtıralım.

Motor Hacmi (cc) 1587
      Silindir Sayısı 4
      Beygir Gücü (BG)/(d/d) 90/5600
      En Yüksek Tork (Nm)/(d/d) 140/3000
      0-100 km/s Hızlanma (sn) 12.5
      Son Hız (km/s) 185
      Yani kendi sınıfında iki aracı karşŸılaşŸtırdık ve Peugeot en iyileri arsında sivrilen bir model Lacettinin ondan bir eksiğini gören varmı?Fazlası olduğunu görüyoruz.Bu arada unutmadan sınıfının en genişŸ iç hacimine sahip olan araçlardan biridir Lacetti.

ABS,LJekişŸ kontrol sistemi,Sürücü tarafı hava yastığı,Yolcu tarafı hava yastığı,Yan hava yastıkları,LJocuk kilidi,LJocuk koltuğu bağlantı sistemi (ISOFIX), ǜç noktalı ve aktif gergili ön emniyet kemerleri, Sürücü tarafı diz koruyucu panel,Merkezi kilit,Uzaktan kumandalı merkezi kilit,Elektronik motor kilidi (immobilizer),Yükseklik ayarlı direksiyon,Derinlik ayarlı direksiyon,Hıza duyarlı direksiyon,Yükseklik ayarlı ön farlar,Yağmur sensörü,Sürücü emniyet kemeri ikaz lambası,Soğutmalı ve anahtarlı torpido gözü,Deri direksiyon simidi ve vites topuzu,5’li CD çalarlı radyo (RDS’li),Direksiyondan kumandalı müzik sistemi,6 hoparlör,Elektronik Kontrollü Klima,Polen filtresi…
      GǜVENLıK TESTLERıNDEN TAM NOT ALMIŞ BıR ARALJ…

NOT:Bütün özelliklerini yazmadım.

Piyasaya çıkarılmadan önce 2,000,000 km test sürüşŸüne tabi tutulmuşŸ bir araç…
      Gövdesinde %40 çok sert çelik kullanılmışŸ…
      GM Güvencesi altında bir araç…
      100.000 km 3 yıl garanti altında ve paslanmaya karşŸı 6 yıl garantili…

Ve Chevrolet imzasını atmışŸ bu arabaya gerisi hikaye,Kore deki Doewoo fabrikasını satın almışŸ GM ayrıca Chevroletle yıllardır ortak bir firma,yani bu Chevroletler dünyanın her yerinde öz Amerikan arabası olarak satılıyor,unutmayın böyle büyük firmalar Güveni terchi eder parayı değil.

Herkeze çok teşŸekkür ederim şŸimdiden,ayrıca site çok güzel ne yazıkki geç fark ettim!

Pontiac301
      Katılımcı

LJok kaliteli olduğu için herkes elinden çıkarmaya bakıyor!!! Bende bir chevrolet kullanıcısıyım.Benim 76 model novama bir binin birde lacetti ye binin…bakalım hangisinde daha çok şŸakırtı şŸukurtu…alttan ses gelme vs var:) yeniler isterse amerikada üretilsin hakikaten kalitesiz….birde en ufağı bile ortalama 9 litre yakıyor….ıçindeki malzeme kaliteside çok kötü…Zaten arabaların çoğu daewoo nun eski modelleri ile aynı…Dikkatli bakanlar anlar…Haa ben bir tüketiciyim…gidip kalos alıcağıma veya lacetti alıcağıma aslan gibi peugeot alır 150,000 km binerim…hiç olmazsa heriflerin ürettikleri mal kaliteli…..

kumanova
      Katılımcı

ArkadaşŸım o senin kendi düşŸüncen,bana benim yazdığım gibi kanıt gösterebilirmisin?Evet lacetti peugeou nun her türlü aklını alıyor yolda istersen bir dene,kendin daha iyi görürsün,bu arada senin 76 model novama kaç litre yakıyor?senin dediğin peugeot 206 120 den sonra direksiyon gölcük depremi gibi titriyor,yol tutuşŸu zayıflıyor.
      Kaynak gösteririsen sevinirim Lacetti için.

1967mustangfastback
      Katılımcı

yaw dayanamadım su cahil ınsana bıraz yazı yazam dedım hangı daewo kokenlı chevrole peugeota aklını aldırıyormus yolda bende 6 sendeır 106gti var hangısı alabılıyorsa kap gel uygun bır yerde deneme yapalım ha sonra oturup aglama surası koptu burası dagıldı ucuz etın yahnısı olayı benden tavsıye bısıler ogrende cahil cahil konusma evladım :)

illetyus
      Katılımcı

Arkadasim verdigin bilgiler ve bunlari yazmak icin gosterdigin zahmete tesekkurler……Ancak….!

Bunlari zaten buradaki eski ve yeni Amerikancilarin cogu biliyor.
      O dedigin arabalar burada daha piyasaya cikmadan bu Amerikan oto meraklilari tum ozelliklerini arastirdilar bile….. 😆

Ama boyle bir araci dunyanin cesitli yerlerinde cok kullaniyorlar hatta kendi ulkesi olan Amerikada cok satiliyor diye “iyi” olarak adlandiramazsin.
      Tum dunyada efsane olmus otomobilleri ureten bir ulkenin kendi tuketicisi bile artik “bir cok seyden” vazgecip “sadece ekonomik” sartlar yuzunden bu tip arabalari daha cok aliyor……..Ama emin ol bunlari alip kullanirken “araba” gozuyle degil, sadece gunluk islerini gorecek ve kendisini bir yerlere goturecek “arac” gozuyle bakiyor ve kullaniyor.

Teknik ozelliklere gelince, saydigin onca seyin ustunluk acisindan diyerleri ile hic bir farki yok…..
      Aralarindaki rakamsal degerler sana bu farki hissetirmeyecek kadar kucuk ve zaten amator bir kullanici hic bir zaman otomobilini maximum limitlerine kadar zorlamadigi icin hic bir sey ifade etmiyor…..

Diger donanimdaki detaylarda da durum ayni, cunki o saydiklarin satis rekabeti yuzunden artik her marka ve modelde neredeyse standart hale geldiki, arabayi alirken sormana bile gerek yok.

Yeni nesil avrupa ve Uzak dogu tipindeki otomobiller ile ayni kategoride olan bu araci ancak kendi sinifi ile kiyasla….O zaman bazi ustunlukleri olabilir dogrudur…..

Daha onceki bir yazimda da soyledigim gibi, Chevrolet bu kategoride bir araba uretmek ve uzakdogulu bir sirketi almakla ticari anlamda cok akillica bir sey yapti…Bu tartisilmaz !
      Hem kendi ulkesinde, Amerikan tarzi araba uretip oradaki payini canli tutacak hemde diger kategorilerdeki otomobilleride uretip pazarin diger bolumlerinden de kazanc saglayacak…..Gayet mantikli ve akillica.

Turkiyedeki tuketicide olusan hayal kirikligi, eskilerden beri bilinen ve ozlenen Chevrolet kalitesi, gucu, dayanikliligi yeni nesil bu otomobilde olmadigindandir..!
      Dikkat edersen, bu sitede hic bir zaman yeni nesil Chevrolet ile Amerikan tipi Chevrolet kiyaslanmiyor !!!
      Hele hele o Peugot’ larin buradaki ismi “ucan daire” dir….. 😈

Yakit konusunda sakin kiyaslamaya girme cunki ortaya cok komik sonuclar cikiyor o zaman..ki bu konu belki 100 kereden fazla yazildi burada…. 😆
      Bizlerin kullandigi yasli Amerikanlar ile kac kilometrede ne kadar yaktigimizi bi ogren, ondan sonra yeni teknoloji ve ekonomik dediginiz araclar gercekten azmi yakiyor bir daha dusun…… 😆

Bu arada Kumanovo ya selam…..
      Ne zamandir yolum dusmedi o tarafa, gelsemde soyle guzel bir Tafce Grafce gotursem uzerine tatli olarak Palacinka of of of, karnimmi acikti ne…. 😆 Uskup Gradski Trigovski Center da turlasam soole bi guzel alisvaris yapsam…….Ulen ZZ-TOP’ ida kapattilar kafa yapcek mekan kalmadi be kardesim….Neyse evdeki Rosova ve Ckoncko stogundan devam edicez artik takilmaya…. 😈 😈

piyu
      Anahtar yönetici

kumanova aramıza hoşŸgeldin… yazdıkların icin sagol…

benim kendi dusuncem olarak ben yeni chevrolet’leri bizim bildigimiz sevdigimiz ve hayalini kurdugumuz veya kullanıp zevk aldıgımız chevrolet’lerden cok cok ayrı yerde tutuyoruz….

mesela opel’de gm’e ait bir marka ama kimse burada onunla ilgili konusmuyor…oysaki gm markası olarak bu sitede yeralması gerekirdi…

yeni chevrolet’ler onceki marka daewoo’dan cok kaliteli olabilir piyasadaki fiyat/performans oranına gore alınacak bir otomobil olabilir fakat bizim konustugumuz chevrolet o degil :)

ikinci drag yarısına giriste soyle bir sloganımız vardı “Tum Amerikan Arabaları ile gelenlere girişŸ ücretsiz, lacetti, kalos, rezzo, evanda hariç :)

Pontiac301
      Katılımcı

Konu eğer tüketimse benim arabam 14 litre yakıyor.Ama ben araç alırken yaktığı benzin değerini umursıyacak kadar bilinçli tüketici değilim.Ayrıca 206 Gti kullandım.Kusura bakma ama hiçde dediğin giib 120 den sonra direksiyonu falan titremiyor.Yeni arabaların hiç birinde böyle problemler kalmadı.Belki adi ladalarda vs vardır onlarda çöp zaten.Haa ayrıca lacettinin rakibi fiyat açısından 206 ama sınıf açısından 206 mı yoksa 307 mi?Biri bok biri kaka..ben pejo savunucusu değilim ama gerçekleride konuşŸmakta fayda var…Ben her zaman şŸuna inanırım bir mal eğer çok satılmışŸsa ve tutulmuşŸsa o mal düzgündür….Bende bir amerikancıyım bende yeni chevrolet nin düzgün olmasını isterim ama kıçındaki bowtie logosuyla düzgün olunmuyor….Haa bide yeni chevrolet leri kullanıpta aaa amerikan arabasına bindim rezalet diyen tayfa var onlarada hak vermemek mümkün değil…. Ayrıca zaten gerizekalı gibi lacetti ye 23 milyar vericeğime gider bi tane 94 camaro alır insan gibi binerim hiç olmazsa tüketimleri aynı…haa şŸimdide vergi diyceksin….23 milyarı arabaya bağlayan adam 1400 ytl vergisini düşŸüniyecek adamdır…bunuda hatırlatiyim….

kumanova wrote:
      ArkadaşŸım o senin kendi düşŸüncen,bana benim yazdığım gibi kanıt gösterebilirmisin?Evet lacetti peugeou nun her türlü aklını alıyor yolda istersen bir dene,kendin daha iyi görürsün,bu arada senin 76 model novama kaç litre yakıyor?senin dediğin peugeot 206 120 den sonra direksiyon gölcük depremi gibi titriyor,yol tutuşŸu zayıflıyor.
      Kaynak gösteririsen sevinirim Lacetti için.
      1967mustangfastback
      Katılımcı

sız benı tanırsınız pıyuda illetyusda ben atilla atanın kardesı bende 106gti ıle yenı kasa camaro atada 306gtı ıle 1967 mustang fastback var ya onlar vhevrolet degıl zatan hecde olmadılar dunyada hala daewo olarak satılıyor bır bızde adı chevrolet onun nedenıde turkıye dıstırıbutoru ıle gm davalık oldu ve daeowonun kotu ımajından satılmazdı
      su lınke tıklayın armaya bakın

http://images.hasznaltauto.hu/409/215975.jpg

bu arada kucuk hatırlatma chevrolet kendı hayattakene demıstır ben işŸçi arabası yapıyorum ve aslında chevrolede ıtalyandır yenı kasa camaronun on tamponunda ıtalyan bayragıda vardır :)))) hadı sıze cevap dogdu

pıyu benı tanır arabasını otodromda calıstırmıstım :))) hatırladınmı pıyu

napam o arkadas gıbı cahıllerıde yetişŸtirmek bılgılendırmek lazım bıde merak ettım hangı 206 120 den sonra dreksıyon sallıyorumus yaw cok komık konusuyor vatandaşŸ:)

piyu
      Anahtar yönetici

hatırlarım tabi… zaten yazınca da biliyorum…yuzyuze gorusup tanıstıklarımızla yazısırken sanki konusuyor gibi oluyorum…

diger arkadaslarla da zaman icinde tanıstıkmı daha guzel olucak tabi…

kumanova
      Katılımcı

1967mustangfastback nickli arkadaşŸ sen kimsin de bana cahil evladım falan diyorsun?

piyu
      Anahtar yönetici

kumanova forum’larda yazışŸmak zor bir olay, esasında bizde 67fastback ile boyle bir olay yasamıstık ama sonra tanısınca olay tatlıya baglandı… genelde uslubu bu sekilde diye dusunebilirsin ama hosuna gitmemis olabileceğini bende tahmin ettim, fakat surekli forum’dan mesajlar silmeyi de sevmedigimden silmek istemedim…

67fastback’in olayı tatlıya baglayacak birseyler yazacagına eminim… (zaten foruma cok kisi girmiyor, birde aramıza tartısma olsun hosuma gitmiyor)

Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

ben eğilip baktım motorda dayvuuuuu amblemini gördüm o bana yeter hem yapışŸtırıcı topraklarında doğmadımı o nlar

Anonim
      Ziyaretçi
      kumanova wrote:
      1967mustangfastback nickli arkadaşŸ sen kimsin de bana cahil evladım falan diyorsun?

aaaa Atilla abi emin ol amerikan işŸini biliyor bundan hiç şŸüphen olmasın.Bide o laceti macetti o neyaw o ilginç ulaşŸım aracı için harcanan klavyedeki zamana yazık yaw.Bence doğan abi komple başŸlığı uçursun ıyy lacetti isme bak.

Memo
      Katılımcı

Is sonucta nasil pazar payina sahip olurum. Adam bamistir milli gelire ve USA dan gelicek otomobillerin kac tane saticagina bakmistir, demistir bu ulkedek vergiler benzin fiyatlari bu ulkede gitmez ama oturmus global ismimi Kore mallarimi satmakta kullanirim… Its all about şŸe greens….
      Bence basarili oldular bir iki yilda ortada bir suru bow tie ola araba turedi, servisleride opeller vermeye vasladi gayet iyi marketing acisindan, orjinal ismi ile girselerdi bu basari zor gelirdi.
      Ama bu forumda amerikan arabasi diye Lacetti konusucaksak Volvo, Mazda, Aston Martin, Land Rover (Ford) Saab, Suzuki, Opel, Dayvu (GM) de konusalim :) hatta moparlari atalim onlar alman oldu :P

Szopen
      Katılımcı

Biri kore, biri fransız boşŸverin, araba dediğin Alman ve Amerikandır bence.

Angelus
      Katılımcı

Bende 2 ay kadar ruhsatta arabam mercedes – benz kamyon gözüküyordu onla ugrastim :)

piyu
      Anahtar yönetici

bu da bomba ama en azından anlatman kolay kamyon degil gormuyormusun diyebilirsin :)

16 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.