Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Bilgilerinizi Paylaşın › Summitz den mal getirme
- Bu konu 69 yanıt içerir, 17 izleyen vardır ve en son 16 yıl 9 ay önce Vedat tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
1 Kasım 2005: 15:53 #385AngelusKatılımcı
Selam ,
Çnce Amazondan sonra Summitzden http://store.summitracing.com/partdetail.asp?autofilter=1&Ntt=+WLF%2D482%2D13026&N=0&part=WLF%2D482%2D13026&autoview=sku&Ntk=KeywordSearch almaya çalışıyorum fakat Türkiyeye onay vermiyorlar (avrupa ülkelerine yükleme yapıyorlar ama tr. ye yok) 6 kg. 50 $ lık bir örtü bunu getirmenin başka yolları varmıdır varsa nelerdir bilgilendirirseniz sevinirim.
-
1 Kasım 2005: 17:13 #6328XLR-VKatılımcı
http://www.carcoverkingdom.com
yukaridaki adrese bir bakmani tavsiye ederim ama o firmadan bir alisverisim olmadi.Herhalde TR ye gonderme yaparlar
-
1 Kasım 2005: 18:57 #6329piyuAnahtar yönetici
Angelus kargo fiyatı hesaplayabiliyor mu? mesela sana urun 60usd+20usd kargo filan diyebiliyor mu?
-
1 Kasım 2005: 19:13 #6330gtagucuKatılımcı
Summit Türkiye’ye direk gönderiyormu diye soruyorsan gönderiyor direk olarak summit’le bayağı alışveriş yaptım. 20$’lık bir handling ücreti+posta ücreti (6kg. için heralde 30$ civarı tutar min.) sana gelişi 110$ civarı olur. Tabi 6kg.’lık mal mutlaka gümrükte takılır orayada 25milyon verirsin. Olur sana 130$ civarı birşey.
******’i tavsiye ederim %60 komisyonla getiriyorlar. 60$’lık mal 96$’a gelir sana, ayrıca gümrük,posta vs. uğraşmassın. (firma adı admin tarafından silinmiştir)
-
1 Kasım 2005: 22:33 #6331piyuAnahtar yönetici
Ozgur kusura bakma yazını duzeltmek zorunda kaldım.
Parça işalatı konusunda AsPerformans’ın adının geçmesi daha doğru olacaktır. (Anlayış için teşekkürler)
-
1 Kasım 2005: 22:53 #6332illetyusKatılımcı
Amazon.com’ dan, E-bay’ den ve Summit’ ten bir cok sefer ufak tefek seyler aldim……Sorunsuz olarak geldi.
Bu soyledigim yaklasik 3 yil onceydi tabii….
Amazon.com’ un ozellikle neden Turkiye satisini kestigi herkezce maalum.
Summit’ te umarim boyle bir durum soz konusu degildir, eger varsada emin olun bu yine “burasi” kaynakli bir pislikden dolayidir…..Bu arada hemen hatirlatiim……
Turkiyedeki 3 banka haricindeki hepsi, kredi kartlarinin yurt disinda gecerli oldugu konusunda resmen yalan soyluyorlar haberiniz ola…!!!
Tecrubeyle sabittir….. -
1 Kasım 2005: 23:14 #6333MemoKatılımcı
Ya benim konuda cok kotu bir tecrubem oldu. Ingiltere den benim MGF icin big brake kit roll bar hafif flyweel ve sage1 clutch getirmeye kalktim cok gsl gumruge kadar geldiler sonrasi tam bir fiyasko. Cekemedim mallari ole kaldi, neticesinde de arabadan sogdum dogal olarak. Gumruk araba parcasi bilmemne diyerek bir ton problem cikartmis, bende malum yurt disinda oldugum icin aile cok ugrasmadi bosladi….
-
2 Kasım 2005: 01:25 #6334illetyusKatılımcıMemo wrote:Ya benim konuda cok kotu bir tecrubem oldu. Ingiltere den benim MGF icin big brake kit roll bar hafif flyweel ve sage1 clutch getirmeye kalktim cok gsl gumruge kadar geldiler sonrasi tam bir fiyasko. Cekemedim mallari ole kaldi, neticesinde de arabadan sogdum dogal olarak. Gumruk araba parcasi bilmemne diyerek bir ton problem cikartmis, bende malum yurt disinda oldugum icin aile cok ugrasmadi bosladi….
Gecmis olsun….Cekemezsin dogrudur..!
O getirttigin malin degeri kadar da son teslimattaki memurun cebine koysaydin sorun cikmazdi…..
Kimse kusura bakmasin ama isin acikcasi bu.
Herifler tam bir SKOC……(Su Katilmamis O…pu Cocugu)Arkadaslar aslina bakarsaniz prosedure uyar ve kanuni haklariniz kullanabilirseniz sayet, Tank hatta Denizalti bile getirebilirsiniz……
Ancak bunlardan kimsenin haberi yok ve ne yazikki o islerde yetkili olanlarin tamamen kendi insiyatiflerinde kalmis birsey….
Bu heriflerin insiyatiflerinide + ya cevirmenin tek yolu rusvet….!Camaroman’ in uzmanlik alanidir, cok daha detayli olarak donen dolaplari ve “bu herifleri” iyi bilir…… 😆
-
2 Kasım 2005: 07:56 #6335AngelusKatılımcıpiyu wrote:Angelus kargo fiyatı hesaplayabiliyor mu? mesela sana urun 60usd+20usd kargo filan diyebiliyor mu?
Amazon’la sürekli çalışıyorum cd,dvd ve ufak tefek şeyler getiriyorum hatta pzt. günü 2 tane dvd siparişi verdim ve yüklemesi yapıldı fakat bu örtü’ye onay vermedi bende direk summitz e gittim oda özür dileriz ülkenize yükleme yapamıyoruz diye bir mesaj verdi. 2 sitede uçak kargo olarak Türkiyeye 7-14 gün teslimat süresi 23$’da ücret veriyorlar. Bu arada bende teslimat için amerikada yaşayan bir arkadaşın adresini girdim o zaman onay verdi artık bir şekilde gönderir o arkadaş bana.
Türkiyede R****** ve A****** firmalarla konuştum 50$ lık mal için 150$ fiyat verdiler. O parayı onlara verene kadar gider merterde diktiririm
-
2 Kasım 2005: 08:16 #6336AnonimZiyaretçi
Ben mustang i ilk aldığımda daha kar yağıyordu üzerine kaafyı yiyecektim 1 günlük mustang i bembeyaz görünce hemen sanayide ya metin tada altın otoydu sanırım onlara gitmem söylende adamlar 1 haftada dikti 350 istedeiler öğrenci filan 300 milyona aldık ama bu kadar olur santim şaşmamış ve aşırı kaliteli malzeme ve işçilk ben çok rahat ettim soğukken dışarısı içi sıcak dıraşırısı sıcak ken için serin yağmur ve karda içine tek damla ıslaklık almadı ve nem derdi neredyse yok ben çok memnun kaldım tavsiye ederim FB otomotiv filan hep oraya diktitryor bilen blir fb de ferrari,astaonmartin,işte çok pahalı arabalr var onları koruyor o örtüler kaliteliler yani.
-
2 Kasım 2005: 12:42 #6337Pontiac301Katılımcı
Hiç gerek yok.Gidin bauhaus a alın ben 3 arabamada aldım tanesi 90 milyon mis gibi….
-
2 Kasım 2005: 16:08 #6338gtagucuKatılımcıPontiac301 wrote:Hiç gerek yok.Gidin bauhaus a alın ben 3 arabamada aldım tanesi 90 milyon mis gibi….
+1 Bende autoshop’tan aldım 90 milyona çok güzel, 4 mevsim kullanıyorum gerçi Angelus’un almak istediği tampon sütyeni, komple örtü değil sanırım.
-
3 Kasım 2005: 22:52 #6339piyuAnahtar yönetici
bende baktım istedigi parcaya araba burnuna takılan deri parcalardan gordum (sutyen dendigini ilk kez duydum
yaw arkadaslar istenilen sey branda ise gidip bauhasu filan gibi biryerden en buyugunu alın… mercedes 500 serisi ve bmw 7 serisine olandan alın olsun bitsin…..
-
3 Kasım 2005: 23:30 #6340gtagucuKatılımcı
Her yerde sütyen olarak geçiyor o parça (ingilizceside bra olarak geçiyor zaten summit’te) 😆
Bu arada bu sütyen olayını ziebart’larda şeffaf bi kaplama şeklinde yapıyorlar dışarıdan bakınca belli olmuyor ve taş, çizik vs. güzel engelliyor.
-
6 Kasım 2005: 21:47 #6341Mustafa YÜKSELKatılımcıgtagucu wrote:Her yerde sütyen olarak geçiyor o parça (ingilizceside bra olarak geçiyor zaten summit’te) 😆
Bu arada bu sütyen olayını ziebart’larda şeffaf bi kaplama şeklinde yapıyorlar dışarıdan bakınca belli olmuyor ve taş, çizik vs. güzel engelliyor.
evet baya hoş onlar ama yakından bakınca arabanın önüne bant yapışmış gibi gıcık bir his veriyo
-
7 Kasım 2005: 18:21 #6342AngelusKatılımcı
Benim hoşuma gidiyor birde benim tarz arabalarda dışarıdan kaynaklanan taş vd. problemleri 0 a indiriyor ve her sutyen gibi sarkma prob. ortadan kaldırıyor .. Piyu sizede tavsiye ederim.
http://people.uleş.ca/~travis.fletcher/photogallery/photo26003/MyCar.jpg
-
14 Aralık 2005: 19:01 #6343AngelusKatılımcı
Salı günü summitz den posta ile geldi istediğim parçalar topkapı paket müdürlüğünde muayenesi yapıldı ve aldım. Bir sürü katalog göndermişler. Acaip ilginç parçalar ve malzemeler var kataloğda.
Çzellikle 6 ileri şanzımanlar dikkatimi çekti oldukça makul fiyatlarda ve 350 cu 85 öncesi motorlar için yapılmış enjeksiyon sistemleri. Adamlar yapmışş abii
-
14 Aralık 2005: 21:17 #6344gtagucuKatılımcı
Makul fiyatlı dediğin 3200$’lık 6 vites Richmond’larmı? Buraya gelmesi 5000$ falan bulur bayağı sağlam fiyat 😥
Ben katalogta 6 vites olarak başka bulamadım. Bence en uygun 6 vitesler 4. nesil f-body’lerden çıkma olacak t56 şanzımanlar olacaktır direk uyuyor bizim araçlara.
-
21 Şubat 2006: 22:13 #6345AngelusKatılımcı
Fan falan getirttim şimdide benzin ve yağ soğutma radyötörü getirtiriyorum fakat görevli memur fanı almaya gittiğimde 100 euro üzeri mal getirirsen gümrüğe takılır dedi. Takılırsa ne yapıyoruz gümrüğe?? Bilgisi olan varmı?
-
21 Şubat 2006: 22:32 #6346gtagucuKatılımcı
100Euro’nun üzerinde mal alıpta topkapı’da takılırsa malın alabilmen için Senin şirket olman gerekiyor sonra o malı işal etmen gerekiyor. Yada işalatçı firmalar var onlara başvuruyorsun onlar işal ediyor ama malın parası kadar komisyon alıyorlar. Eğer malı almazsan malın ya geri gönderiliyor (düşük ihtimal) ve aldığın firma sana paranı iade ediyor yada malın gümrükte kalıp devlet malı oluyor (büyük ihtimal). Bu arada mal siparişi verirken dolar-euro çevrimini iyi yap. siparişinin fiyatı 101 Euro’ya denk gelirse kapıyorlar postanede.
Ben 100Euro’nun üzerindeki mallar için Şükrü abileri kullanıyorum (reklam olmasın admin kızar 😉 ) %60 komisyonla getiriyorlar. postayla Getirttiğinde Topkapı’da postaneye verdiğin 25milyon haraç + posta parası vs. ile hesapladınmı toplamda aynı fiyata geliyor hatta durumuna göre daha ucuz bile olabiliyor ayrıca gümrük falanda uğraşmıyorsun hiç. Bence bu şekilde getirt istediğin malları, için rahat olur en azından.
-
22 Şubat 2006: 03:11 #6347AngelusKatılımcı
Aldığım fiyatlara göre ABD’den şükrüden,leventten,diğerinden yada rpm’den postayla getirtiğim parçalar çok daha ucuza geliyor bonus karta peşin fiyatına 12 taksit yapsalar bile……Onun için artık amerikadan getirtmenin hesaplarını yapıyom fazla bir problemlede karşılaşmadım….incik boncuk gavur ellerinden daha ucuza geliyor buralara artık büyük parçalarda olursa artık otomotivci arkadaşlar var onların üzerinden getiririz.
gtagucu wrote:100Euro’nun üzerinde mal alıpta topkapı’da takılırsa malın alabilmen için Senin şirket olman gerekiyor sonra o malı işal etmen gerekiyor. Yada işalatçı firmalar var onlara başvuruyorsun onlar işal ediyor ama malın parası kadar komisyon alıyorlar. Eğer malı almazsan malın ya geri gönderiliyor (düşük ihtimal) ve aldığın firma sana paranı iade ediyor yada malın gümrükte kalıp devlet malı oluyor (büyük ihtimal). Bu arada mal siparişi verirken dolar-euro çevrimini iyi yap. siparişinin fiyatı 101 Euro’ya denk gelirse kapıyorlar postanede.Ben 100Euro’nun üzerindeki mallar için Şükrü abileri kullanıyorum (reklam olmasın admin kızar 😉 ) %60 komisyonla getiriyorlar. postayla Getirttiğinde Topkapı’da postaneye verdiğin 25milyon haraç + posta parası vs. ile hesapladınmı toplamda aynı fiyata geliyor hatta durumuna göre daha ucuz bile olabiliyor ayrıca gümrük falanda uğraşmıyorsun hiç. Bence bu şekilde getirt istediğin malları, için rahat olur en azından.
-
22 Şubat 2006: 03:17 #6348piyuAnahtar yönetici
silmek istemedim ama mesajlarda isim gecirmeyin arkadaslar…
-
6 Mart 2006: 22:29 #6349AngelusKatılımcı
Beyler,
Aradım taradın en sonunda buldum ticari değeri 100 euro hediye değeri 300 euro ‘ya kadar malları gümrüksüz getirebiliyorsunuz.
http://www.gumrukmevzuat.com/kanundetay.asp?KanunID=3584
4. Değeri 100 EUROÇ¢â¬â¢ yu geçmeyen eşya, …..
6. Gerçek kişilerce işal edilen diğer eşyadan;
a) Değeri 300 EUROÇ¢â¬â¢ yu geçmemek üzere gerçek bir kişiden diğerine gönderilen veya yolcular tarafından işal edilen hediyelik eşya,
b) Şeref nişanları veya ödülleri,
c) Uluslararası ilişkiler çerçevesinde alınan hediyeler, -
7 Nisan 2006: 22:29 #6350AngelusKatılımcı
Bugün gibi posta pakette gelen parçaları almaya gittim oldukça sakin olmasından faydalanarak muayene memuru ve şefiyle biraz muhabbet ettik. 100 Euro üzeri malları şahıs olarak çekebiliyorsunuz sadece gereken vergi numaranız. Şirket olmanıza gerek yok %10 gümrük vergisi %18 de kdv ödeyip alıyorsunuz… Belki seneye 700R4 şanzıman getirtirim posta ile
gtagucu wrote:100Euro’nun üzerinde mal alıpta topkapı’da takılırsa malın alabilmen için Senin şirket olman gerekiyor sonra o malı işal etmen gerekiyor. Yada işalatçı firmalar var onlara başvuruyorsun onlar işal ediyor ama malın parası kadar komisyon alıyorlar. Eğer malı almazsan malın ya geri gönderiliyor (düşük ihtimal) ve aldığın firma sana paranı iade ediyor yada malın gümrükte kalıp devlet malı oluyor (büyük ihtimal). Bu arada mal siparişi verirken dolar-euro çevrimini iyi yap. siparişinin fiyatı 101 Euro’ya denk gelirse kapıyorlar postanede.Ben 100Euro’nun üzerindeki mallar için Şükrü abileri kullanıyorum (reklam olmasın admin kızar 😉 ) %60 komisyonla getiriyorlar. postayla Getirttiğinde Topkapı’da postaneye verdiğin 25milyon haraç + posta parası vs. ile hesapladınmı toplamda aynı fiyata geliyor hatta durumuna göre daha ucuz bile olabiliyor ayrıca gümrük falanda uğraşmıyorsun hiç. Bence bu şekilde getirt istediğin malları, için rahat olur en azından.
-
7 Nisan 2006: 23:02 #6351firrebirdKatılımcı
Güzel bi çalışma olmuş yahu, teşekkürler Ayaküstü muhabbetle işin tircklerini öğrenme durumları falann
Malın postaneye geldiğini biz takip ediyoruz sanırım dimi?? Adamların “beyfendi yurt dışından beklediğiniz mal geldi, buyrun gelip alabilirsiniz..” tarzında bi uygulamaları yoktur heralde..
-
7 Nisan 2006: 23:36 #6352gtagucuKatılımcıAngelus wrote:Euro üzeri malları şahıs olarak çekebiliyorsunuz sadece gereken vergi numaranız. Şirket olmanıza gerek yok %10 gümrük vergisi %18 de kdv ödeyip alıyorsunuz… Belki seneye 700R4 şanzıman getirtirim posta ile
ışalat için Kullandığım firma battı, diğerleride 0.8’den aşağı getirtmiyorlar + istediğim hiçbir yerden getirtmiyorlar.
Bende yarın bir sorayım Topkapı gümrüğe böyle bir olay oluyormu diye adamların bir günü bir gününü tutmuyor, eğer dediğin gibiyse çok iyi bayağı ucuza parça getirtebilecem artık.
Gümrük haracınıda düşürmüşler 25ytl aldıkları haracı şimdi eskisi gibi 1.7ytl’ye düşürmüşler.
firrebird wrote:Güzel bi çalışma olmuş yahu, teşekkürler Ayaküstü muhabbetle işin tircklerini öğrenme durumları falannMalın postaneye geldiğini biz takip ediyoruz sanırım dimi?? Adamların “beyfendi yurt dışından beklediğiniz mal geldi, buyrun gelip alabilirsiniz..” tarzında bi uygulamaları yoktur heralde..
Var öyle bir uygulamaları eğer malın gümrüğe takılmışsa sana bir haber kağıdı geliyor gümrüklü malınız var gelin alın diye onu 5 gün içinde gidip alman gerekiyor. Mal geldikten yaklaşık 1-2 hafta sonra bu kağıdı ibraz ediyorlar. Bekleyemem dersen direk postaneye gidebilirsin orada bilgisayardan isminden kontrol ettirip sana mal gelmiş mi öğrenebiliyorsun.
Genelde Amerika’dan mallar 1 haftada geliyor. -
7 Nisan 2006: 23:37 #6353AngelusKatılımcıfirrebird wrote:Güzel bi çalışma olmuş yahu, teşekkürler Ayaküstü muhabbetle işin tircklerini öğrenme durumları falann
Malın postaneye geldiğini biz takip ediyoruz sanırım dimi?? Adamların “beyfendi yurt dışından beklediğiniz mal geldi, buyrun gelip alabilirsiniz..” tarzında bi uygulamaları yoktur heralde..
he heeh hee var oyle bir uygulamalari haber kaadi geliyor.. Gelin gumruklu malınız var alın die.
-
8 Nisan 2006: 00:02 #6354firrebirdKatılımcı
Eh, hiç yoktan iyidir, o da güzel bi uygulama, pusula hesabıı
Eyvallah üstatlar, saolun varolun -
10 Nisan 2006: 16:22 #6355gtagucuKatılımcıAngelus wrote:Bugün gibi posta pakette gelen parçaları almaya gittim oldukça sakin olmasından faydalanarak muayene memuru ve şefiyle biraz muhabbet ettik. 100 Euro üzeri malları şahıs olarak çekebiliyorsunuz sadece gereken vergi numaranız. Şirket olmanıza gerek yok %10 gümrük vergisi %18 de kdv ödeyip alıyorsunuz… Belki seneye 700R4 şanzıman getirtirim posta ile
Ben sordum bu olayı postaneye beyanname falan vereceksin öyle olur dediler. Sen hiç 100 Euro üstü mal getirdin mi postayla? Getirdiysen ne tür işlemler yaptın anlatabilirmisin?
-
10 Nisan 2006: 17:12 #6356AngelusKatılımcı
Arkadaşım 800$ lık mal getirtmiş amazondan gümrüge takılmış oda KDV ve gümrük parası 200 küsür ytl para ödedi aldı gümrükten. Getirdiğide cep telefonu-bilgisayar PALM’in
Çstüne basa basa muayene memuruna ve sonrada şeflerine sordum 100 euro üstü paketlerde ne oluyor diye %10 gümrük vergisi %18 de kdv sini ödeyip çekebilirsin dediler bana. Beyanname şirket adına gelirse oluyor diye biliyorum şahıs adına gelirse vergi kimlik numaranı veriyorsun.
-
10 Nisan 2006: 17:18 #6357gtagucuKatılımcı
Şimdi sipariş vermek istiyorum ama birkaç ay önce 102 Euro değerinde bir mal getirtmiştim. Postanedekiler hiç yolu yok özel şirket olacan öyle işal edecen demişlerdi araya tanıdık falan sokmuştukta öyle alabilmiştim.
Bu olay yenimi yürürlülüğe girdi acaba?
-
10 Nisan 2006: 17:39 #6358AngelusKatılımcı
Benim yolda olan bir siparişim var bugünlerde gelecek emin olmak için tekrar sorarım.
-
10 Nisan 2006: 18:32 #6359chevymanKatılımcı
angelus öğrendiğin bilgi doğru yani 100 eur üstü olursa eşyanı vergilendirip çekiyorsun şirket olmaya veya beyanname açmaya gerek yok ama her halikarda arabanın ruhsat fotokopisini yanında bulundurmalısın bazen zor anlayan memura düşebilirsin birde paket posta gümrüğünden maximum 20 kg.kadar eşya çekebilirsin 20 kg.yi geçerse ahl gümrüğünde işlem yapman gerekir buda resmi işalata girer işte o zaman şirket ve beyanname olayı gerekir ama 20 kg.ye kadar paket posta yukarıda ki şekilde serbest (kaynak:ben 18 yıllık gümrükçü 😆 😆 😆
-
10 Nisan 2006: 19:23 #6360gtagucuKatılımcıchevyman wrote:angelus öğrendiğin bilgi doğru yani 100 eur üstü olursa eşyanı vergilendirip çekiyorsun şirket olmaya veya beyanname açmaya gerek yok ama her halikarda arabanın ruhsat fotokopisini yanında bulundurmalısın bazen zor anlayan memura düşebilirsin birde paket posta gümrüğünden maximum 20 kg.kadar eşya çekebilirsin 20 kg.yi geçerse ahl gümrüğünde işlem yapman gerekir buda resmi işalata girer işte o zaman şirket ve beyanname olayı gerekir ama 20 kg.ye kadar paket posta yukarıda ki şekilde serbest (kaynak:ben 18 yıllık gümrükçü 😆 😆 😆
Yani şimdi 100 Euro üzerinde gümrükte bekleyen bir malımız var, yanımıza sadece vergi numaramız,ruhsatımız ve haber kağıdımızı alarak gidip tüm işlemleri o postanede yapıp direk malımızı alabiliyormuyuz yoksa başka birşeylerde gerekiyor mu? Kusura bakmayın böyle ayrıntılı soruyorum ama ağzım çok yandı bu işlerden.
Teşekkürler
-
10 Nisan 2006: 20:06 #6361AngelusKatılımcı
Chevyman şefde bana bunu söyledi sagolasın. evet bu kadar gtagucu. SFC siparişi vereceğim senin şu sfc lerden önümüzdeki ay (Piyu ekti beni) birde Rochester karbüratör. Bu olayı duymasaydım düşünmüyordum.
-
10 Nisan 2006: 20:54 #6362gtagucuKatılımcıAngelus wrote:Chevyman şefde bana bunu söyledi sagolasın. evet bu kadar gtagucu. SFC siparişi vereceğim senin şu sfc lerden önümüzdeki ay (Piyu ekti beni) birde Rochester karbüratör. Bu olayı duymasaydım düşünmüyordum.
Yalnız SFC’ler bayağı ağırlar 20 kiloyu geçebilirler uyarayım, ayrıca boyut olarakta bayağı büyükler belli bir boyuttan sonra normal postayla gönderilmiyor diye biliyorum. Sonra işalat falan sürünme.
Ek olarak Sfc’ler çokta karmaşık parçalar değiller hani icabında benim arabadan kopyalattırabiliriz. En son Topkapı sanayide 150YTL fiyat almıştım. Tanıdık kaportacı bulsan dahada ucuza yaptırırsın heralde.
-
10 Nisan 2006: 21:51 #6363AngelusKatılımcı
Olur yaptıralım ne zaman müsait olursun veya Topkapidaki elemanlar biliyorlarsa olayı direk gideyim.
-
10 Nisan 2006: 22:03 #6364gtagucuKatılımcı
Benim arabam şu an yürümüyor bu sıralar yaptıracam yaptırdıktan sonra bir ara buluşup yaptırabiliriz sfc olayını. ılle yurtdışından parça siparişi vereceksen lower control arms ve panhard bar siparişleri ver bende onları kopyalattırım senden.
-
10 Nisan 2006: 23:57 #6365AngelusKatılımcı
Onlardan var benim arabada sanırım. Cmt. si günü işin yoksa gelsene sende beşiktaşa .
-
17 Nisan 2006: 20:52 #6366mustangcinarKatılımcı
Selamlar.. Sık bir şekilde Amerika’ya gidebiliyorum. Yardımcı olabilirim zira orada adresim var. Washington D.C.’de.
ısteyen emaille bana ulaşabilir. -
30 Nisan 2006: 22:52 #6367gtagucuKatılımcıAngelus wrote:Benim yolda olan bir siparişim var bugünlerde gelecek emin olmak için tekrar sorarım.
Angelus senin sipariş geldi mi? Geldiyse Postanede çekerken herhangi bir sorun yaşadın mı?
-
30 Nisan 2006: 23:02 #6368AngelusKatılımcı
Gelmedi henuz sanırım bu hafta persembe cuma gelir..
-
4 Mayıs 2006: 19:19 #6369AngelusKatılımcı
Benim mallar geldi dün gittim posta merkezine saçma bir olay oldu kutudan fatura çıkmadı muayene memuru nedir bunlar dedi bende söyledim ne olduğunu. ınternettenmi siparişmi verdin dedi evet dedim.Kendi araban içinmi dedi evet dedim ne tutar fiyatı aşağı yukarı diye sordu 90$ dedim tamam verelim o zaman dedi. Aldım geldim…. Gelen Summitin rochester quadrajet karburatörü.. Psikolojilerine göre değişiyor galiba davranışları.. Bakalım headerslarda yolda onda ne olcak merak ediyorum?????Herseferinde değişik bir heyecan oluyor insan..
-
4 Mayıs 2006: 20:34 #6370gtagucuKatılımcıAngelus wrote:Benim mallar geldi dün gittim posta merkezine saçma bir olay oldu kutudan fatura çıkmadı
Bal dediğin böyle bişey oluyor heralde summit’ten fatura çıkmaması çok ilginç genelde 2-3 farklı yerde fatura oluyor kutuda. Headers olarak ne sipariş etmiştin?
-
4 Mayıs 2006: 22:17 #6371AngelusKatılımcı
Summitin kendi headerslari var bunun dışında kutuda 2-3 parça daha toplam 170$ lık bir sipariş.
-
17 Mayıs 2006: 20:27 #6372AngelusKatılımcı
Parçalar geldi almaya gittim bugün gene değişik bir kadın vardı muayene memuru olarak bir sürü kıllık çıkarttı tartıştık kendi arabam için getirdiğimi söyledim,ruhsatı gösterdim . Benden fotokopisini istedi ve gümrük masrafları kdv’yi ödeyip aldım parçaları.. Sadece kıllık yaptılar bende bundan önceki muayene memurunun bana söylediklerini kendilerine söyleyip birazda sert çıkınca yan çizdiler.. Galiba boyut ve ağırlık yüzünden problem çıktı?????
Headerslara gelince oldukça hoş tüm vidaları,contaları ve adaptorü ile birlikte geldi.Artık takar bakarız duruma……
-
17 Mayıs 2006: 20:49 #6373ata recaiKatılımcı
TOPLAM NE ÇDEDıNNN..
BOYUT VE AÐIRLIK NEYDı ? -
17 Mayıs 2006: 23:25 #6374gtagucuKatılımcıAngelus wrote:Parçalar geldi almaya gittim bugün gene değişik bir kadın vardı muayene memuru olarak bir sürü kıllık çıkarttı tartıştık kendi arabam için getirdiğimi söyledim,ruhsatı gösterdim . Benden fotokopisini istedi ve gümrük masrafları kdv’yi ödeyip aldım parçaları.. Sadece kıllık yaptılar bende bundan önceki muayene memurunun bana söylediklerini kendilerine söyleyip birazda sert çıkınca yan çizdiler.. Galiba boyut ve ağırlık yüzünden problem çıktı?????
Headerslara gelince oldukça hoş tüm vidaları,contaları ve adaptorü ile birlikte geldi.Artık takar bakarız duruma……
Abi ne tür kıllık yaptılar nası bastırdın da aldın? Bende bir şrottle body siparişi vermiştim 300$’lık. Bugünlerde gelecek, giderken ruhsatımın fotokopisini çektiriptemi gideyim? Başka bişey istediler mi?
-
18 Mayıs 2006: 00:40 #6375AngelusKatılımcı
Ruhsatı yanına al ve ruhsatın fotokopisini çektir. Ayrıca yanına 140 ytl kadarda para al. Bana motorsikletmi araba içinmi getirdin dedi. Araba için dedim kendi arabanmi dedi evet dedim ruhsatın fotokopisini çektir dedi kadın oradaki adam gerek yok dedi.ış biraz inada bindi uzatmak istemedim neyse fotokopiyi çektirdim geldim bu sefer bunlar ne dedi headerslar için ,söyledim ne oldugunu benzin pompasini sordu satmak içinmi getirdin falan dedi.Laf salatası yaptı biraz. Dikkat edin 100 eurodan fazla mal getiremiyorsunuz dedi. Bende geçen hafta mal çektim burada başka bir bayan vardı bana 100 euro üstü mallarda vergi numaranı bildirip,gümrük vergisi ve kdv ödeyip alabilirsin ayrıca buradan 6-7 defa arabam için mal çektim her seferinde başkaları vardı hepside aynı şeyleri söyledi dedim … Neyse sonunda vergisini falan ödedim aldım çıktım..
12 kg idi kutu ve boyutları 80*60*60 cm civarında idi…
-
18 Mayıs 2006: 01:05 #6376AngelusKatılımcı
Bu arada gittigin zaman muayene memuresine bak siyah kıvırcık saçlı, orta yaşlı ,esmer, suratı çillimsi bir bayansa ufaktan arazi olun Kan kusturuyor valla..
-
19 Mayıs 2006: 01:06 #6377gtagucuKatılımcı
Bugün haber kağıdım geldi hemen almaya gittim. Kızıl saçlı bir kadın Gümrük memuru baktı 340$ yazılı ihbarname yapacaksın dedi. Ben vergimi ödiyim alayım falan dedim yok ille yazılı ihbarname yapacaksın dedi ben içimden yedi sülalesine saydırıyorum tabi 👿 , mecburen gittim yazılı ihbarname kısmına bana bir 5dk. sırf yapılacak işlemleri anlattı karaköy’e gidecen kağıt alacan bankaya gidecen para yatıracan internet’ten şifre alacan vs vs. mecburen tamam dedim başladım işlemleri yapmaya kimlik ve vergi no. fotokopisi gerekiyordu gittim çektirdim sonra müdür yardımcısına gittim onaylatmaya adam bana senin yazılı ihbarnameye ihtiyacın yok sözlü ihbarname yeterli dedi neyse aynen gittim tekrar gümrük kısmına ordan sözlü ihbarname için istek yaptırdım sonra sözlü ihbarname kısmına gittim siyah kıvırcık saçlı bir bayan vardı bayağı yardım etti. ıhbarname yazdı sonra vezneye gittim 146ytl yatırdım sonra ardiyeye gittim 1.750ytl ardiye yatırdım sonra gümrüğe gittim malımı aldım çıktım. Orda 1’den 9’a ofisler hepsine sırayla uğramış oldum 😆
-
19 Mayıs 2006: 01:18 #6378XLR-VKatılımcı
Bence sen bir gumruk musavirligi burosu falan ac bayagi bir is yaparsin
-
20 Mayıs 2006: 13:37 #6379kago90Katılımcı
Selamlar,
nakliye ucreti ne kadar tutuyor bu urunler icin? Bir de o konuda bilgi verirmisiniz?
-
20 Mayıs 2006: 17:31 #6380gtagucuKatılımcıkago90 wrote:Selamlar,
nakliye ucreti ne kadar tutuyor bu urunler icin? Bir de o konuda bilgi verirmisiniz?
Nakliye ücreti Amerika’dan genelde 20$ ‘dan başlıyor ağırlık ve gönderim kalitesine göre artıyor.
Mesela benim 3.5kg. ağırlığındaki malım 30$’a geldi USPS (Amerikan PTT’si) uçak postasıyla. Ortalama 2-3-4 hafta içinde geliyor. Daha çabuk isterseniz UPS’le göndertebiliyorsunuz 3-5 gün içinde geliyor ama 100-150$ civarı tutuyor + gümrük olayı UPS’in özel oluyor kendiniz çekemiyorsunuz onlarda çekmek için malınızın ücreti kadar masraf alıyorlar, tabi fiyat mühim değil hiç kasmadan Amerika’dan mal getireyim derseniz UPS en iyisi.
-
21 Mayıs 2006: 01:47 #6381AngelusKatılımcıgtagucu wrote:Bugün haber kağıdım geldi hemen almaya gittim. Kızıl saçlı bir kadın Gümrük memuru baktı 340$ yazılı ihbarname yapacaksın dedi. Ben vergimi ödiyim alayım falan dedim yok ille yazılı ihbarname yapacaksın dedi ben içimden yedi sülalesine saydırıyorum tabi 👿 , mecburen gittim yazılı ihbarname kısmına bana bir 5dk. sırf yapılacak işlemleri anlattı karaköy’e gidecen kağıt alacan bankaya gidecen para yatıracan internet’ten şifre alacan vs vs. mecburen tamam dedim başladım işlemleri yapmaya kimlik ve vergi no. fotokopisi gerekiyordu gittim çektirdim sonra müdür yardımcısına gittim onaylatmaya adam bana senin yazılı ihbarnameye ihtiyacın yok sözlü ihbarname yeterli dedi neyse aynen gittim tekrar gümrük kısmına ordan sözlü ihbarname için istek yaptırdım sonra sözlü ihbarname kısmına gittim siyah kıvırcık saçlı bir bayan vardı bayağı yardım etti. ıhbarname yazdı sonra vezneye gittim 146ytl yatırdım sonra ardiyeye gittim 1.750ytl ardiye yatırdım sonra gümrüğe gittim malımı aldım çıktım. Orda 1’den 9’a ofisler hepsine sırayla uğramış oldum 😆
1.750 ytl biraz yüksek değilmi ardiye için yaw?
-
21 Mayıs 2006: 01:58 #6382gtagucuKatılımcı
1.750 derken 1 ytl 750 kuruş kastetmiştim. Oradan her mal çektiğimde bu kadar ödüyorum hatta bi ara bu 24 ytl olmuştuda ondan sonra tekrar eski haline çektiler.
-
21 Mayıs 2006: 03:49 #6383AngelusKatılımcı
heeee. şu mesele 2 ytl verince 25 kuruşu geri vermemeye çalışan amcanın olduğu yer.. Çnceki sayfalarda gümrük mevzuatı ile ilgili bir kaç döküman linki vermiştim onun çıktısını almak lazım bunlar ne yaptıklarını bilmiyorlar.. Bu hafta son parçam geliyor onuda alırsam summit serüveni bu sene için bitecek
-
24 Mayıs 2006: 13:58 #6384AngelusKatılımcı
Beyler,
UPS ile kesinlikle mal getirmeyin 200$ lık 1.5 kg. parçaya bana 1.200 ytl gümrük,navlun ve komisyon faturası kesmişler.. En iyisi posta… Bilginize.
-
24 Mayıs 2006: 16:25 #6385gtagucuKatılımcıAngelus wrote:Beyler,
UPS ile kesinlikle mal getirmeyin 200$ lık 1.5 kg. parçaya bana 1.200 ytl gümrük,navlun ve komisyon faturası kesmişler.. En iyisi posta… Bilginize.
+1 bende kasmiim diye bir kere ups’le göndertmiştim 200$’lık mala 150$ posta parası + 300$ gümrük parası kesmişlerdi ki bu 300$’ıda pazarlıkla yaptırabilmiştik yoksa çok daha fazla çıkıyordu.
-
25 Mayıs 2006: 01:56 #6386Pontiac301Katılımcı
bu kadar zımbırtıyla uğraşıcağınıza söyleyin istemiye getirsin yahu,
-
25 Mayıs 2006: 02:10 #6387gtagucuKatılımcı
Çnce ona gitmiştim ama malesef benim istediğim parçaları getirmiyor. Amerika’dan parça satın aldığı birkaç yer varmış onun dışındakilerden almıyormuş o yerlerde de benim istediğim parçalar satılmıyor.
Ek olarak En son aldığım parça bana toplamda 440$’a mal oldu asperformans’tan alsaydım 612$’a mal olacaktı.
-
25 Mayıs 2006: 02:12 #6388AngelusKatılımcıPontiac301 wrote:bu kadar zımbırtıyla uğraşıcağınıza söyleyin istemiye getirsin yahu,
Helecan arıyoruz. Kaşınıyoruz 😆 😆
Şaka bir yana incik boncuk parçalar ve belirli bir bütçedeki parçaları Türkiyede hazır yoksa almanın sipariş etmenin pek bir mantığı yok. Bu işin bir mevzuatı var ve bunca yıldır (10-12) makina işalatçı bir firmada çalışmakta olduğum halde mevzuatı ve dönen dolapları bu sayede son 1 senede öğrendim….Bir nevi pratik oluyor. 😆
ılk işimiz zaten bu işleri öğrendikten sonra gümrük müşavirini değiştirmek oldu… Güzel söğüşlenmişiz bunca yılda hesaplıyoruzda…. 🙄
-
25 Mayıs 2006: 02:21 #6389Pontiac301Katılımcı
evet maalesef, birde bu tür prosedürlerle inan uğraşmak çok zordur, ben artık bankaya bile gitmiyorum, kaldıki gümrğe vs ye gidip bu memurlarla uğraşıcam vs aman uzak dursun:) allah sizin sinirlerinize kolaylık versin:)
-
25 Mayıs 2006: 02:23 #6390AngelusKatılımcıPontiac301 wrote:evet maalesef, birde bu tür prosedürlerle inan uğraşmak çok zordur, ben artık bankaya bile gitmiyorum, kaldıki gümrğe vs ye gidip bu memurlarla uğraşıcam vs aman uzak dursun:) allah sizin sinirlerinize kolaylık versin:)
Mazohist olduk Yarın arabayla gideceğim mal almaya ruhsat dışında memurlar kıllık yaparlarsa gel bakim araba dışarda 2-3 tur attırayımda tatmin ol diyeceğimmm 😆 😆 😈 😈 👿
-
19 Ocak 2007: 03:25 #6391AngelusKatılımcı
Bombayı bu hafta patlatıyorum posta ile e-bay’dan TPI motor üst kapagı ve enjeksiyon sistemi+aparatları siparişi verdim .. Toplam 30 kg. olacakları merakla bekliyorum 😆 😆
-
15 Mart 2007: 21:09 #639272camaroKatılımcı
arkadaşlar biz ebay dan parça getiremiyoruz.o yüzden fiyatlarımız katalog üzerindendir.saygılarımızla.
-
15 Mart 2007: 21:11 #639372camaroKatılımcı
örenk vermek isterim.amerikadan ebaydan alına 22 kilo malzemeyi bir arkadaşımız kendi işal etti.fatura tutarı 160 usd idi.ödediği navlun ve gümrük (22kilo olduğu için takıldı.malzemeler sıfırdı) 870milyon yeni türk lirası.özgür 30 kilo olan malzemen kesin takılacaktır.allah kolaylık versin.
-
15 Nisan 2007: 14:33 #6394BigBlockBirdKatılımcı
Gözünü seveyim alman gümrügünün. Amerikadan formula kaputu aldim. Paketin boyutu 2 metreye 2 metre. Fatura bedeli 200usd. 60Ǣ⬠para ödedim gümrükte. Adamlarin giklari bile cikmadi. Arabaya yüklemeye kdar yardim ettiler.
-
11 Temmuz 2007: 22:05 #6395zimazimaKatılımcı
konu eski ama güncel olabilir.yeni topic açmak gereksiz diye düşündüm ve yorum yapmak istedim.o kaputa yapıştırılan filmi 250 ytl ödeyerek x bir firmaya yaptırdım.tanınmış bir firmanın işi kaliteli olacağından şüphe etmediğim için bu parayı ödedim.ancak isterseniz fotolarını gönderebilirim arabamın motor kaputunun boyanması gerekiyor.çünkü o koruyucu denen film denizdeki dalgalar şeklinde boydan boya çatladı. kaputa yapıştırıldığı madde boyayı bozdu.kaput’un yarısı orjinal yarısı haşat durumda.nooldu biz kaputu koruduk sözümona.zaten taş sıçrasa boyayı bozsa ben onu 125 ytl’ye heryerde boyatırım.bu tür şeyler hep fiyasko ile sonuçlanıyor zaten.kimyasal maddeler ile arabayı koruyayım derken mahvediyorlar.döşemeleri gerçek oto kuaförlerine, pasta cila işini gerçek boyacılara yaptırmak lazım.sigorta şirketleride para ödememek için döşemeleri, tamponları hatta dashboard (göğüs) bile onarım için kendileri ile anlaşarak abuk subuk iş yapan adamlara gönderiyorlar.onarımı yapılan parçada iz kalmama diye bi durum çok nadir oluyor.tabi kaza sırasında ilk darbeyi alacak olan tamponun onarılarak mukavemetini kaybetmiş olarak aracıma takılmasını ben kabul etmem.zaten diş gösteremeyen, amcası, yengesi olmayan insanlara yutturuyorlar bunu.
-
8 Şubat 2008: 19:38 #6396VedatKatılımcı
Hepsi güzelde, eger Amerikadan gelen mal yanlış ise, o zaman gelde cıldırma!
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.