Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Bilgilerinizi Paylaşın › araba üç pedal nasyl kullanylyr?
- Bu konu 11 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 16 yıl 1 ay önce
Mustafa YÜKSEL tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
1 Ekim 2008: 18:05 #1149
Vakkas GUNESHANKatılımcıben arabayı üç pedal kullanmayı denedim ama yapamadım.ilk denememdi.bunun bi püfnoktası varmı?üç pedalı nerelerde hangi durumlarda kullanırız?üç pedal dediğimiz olay her arabada olur mu yoksa belirli arabalarda mı olur?bana bunları bi açıklarsanız çok sevinirim…
-
1 Ekim 2008: 21:35 #16056
rikoKatılımcıHöö :S
Manuel arabaları üç pedalla kullanmıyomuyuz zaten
-
1 Ekim 2008: 22:53 #16057
AnonimZiyaretçihector sanki bana rallilerde kullanılan hip to toe tekniğini söylüyor gibi geldi… sol ayak debriyajda sağ ayak yan tutulur, topuk frende ve parmak ucu gazda… aynı anda hem frene basılırken hem de devir dusurulmeden viraj donuluyor… benim ayaklarım 45 numara deneme sansım bile olmadı…
ama genelde ayakkabının sol ucunun frene basabilmesi muhtemel oldugundan dikkat ediyorum
-
2 Ekim 2008: 10:09 #16061
Vakkas GUNESHANKatılımcıbu heel and toe tekniğini drift yaparkenda kullanabilirmiyiz?
-
4 Ekim 2008: 20:11 #16058
AnonimZiyaretçisanırım teknigin adı senin dedigin sekilde ama dogru anlamısım…
hector drift yapabilecek bir araban var ise cok birsey ogrenmene gerek yok…
-
5 Ekim 2008: 17:30 #16068
Vakkas GUNESHANKatılımcıkusura bakma piyu anlamadım.biraz daha açık konuşurmusun?yani dedin ya drift yapabilcek bi araban varsa pek bişey öğrenmene gerek yok diye onu açıklarmısın?drift yapabilmem için kullanmam gereken arabanın belli bi güçte olması gerekir mi?kusura bakmayın çok soru soruyorum mazur görün saygılar…
-
12 Ekim 2008: 22:13 #16059
AnonimZiyaretçiarkadan itisli, agırlık dengeli ve guclu bir araban yok ise nasıl drift yapabilirsin ki… direksiyonu viraja girmeden virajın ters istikametine kırıyorsun, sonra tam virajın icine kırıp gaza basıyorsun…araba yanlıyor (drift) bu durumda aracı surmeye devam edebilmen icin sabit olan arka tekerleklerin donmesi ve seninde direksiyonu virajın tersine cevirerek yon vermen gerekiyor…
demek istedigim drift yapmak icin once araban olması lazım… drift yapabilen araba olunca da, bos biryerde denersin ve kolayca ogrenirsin…. tabiki dersen ki ben bu isi profesyonel olarak yurtdısındakiler gibi yaparım…sanırım hazerefen’de bir kursu vardı…
-
13 Ekim 2008: 12:18 #16060
Vakkas GUNESHANKatılımcıçok teşekkğr ederim piyu çok açıklayıcı olmuşşş saygılar..
-
23 Ekim 2008: 08:52 #16096
Mustafa YÜKSELKatılımcıtopuk frende parmaklar gazda tekniğini yıllar önce çok kullanırdım patinajın uzun sürmesi için ama ozamanlar drift falan yoktu yanlama vardı
drift i karting de de öğrenebilirsin galiba hatta daha rahat olur çünkü normalde arabanın diff i kilitlemeden drift zor biraz, drift bizi bozar
ankaradaki üyeler karting e gidelimmi?
-
24 Ekim 2008: 08:03 #16119
ege elginKatılımcıreklam yapmak gibi olmasın ama.. arkadaslarımın kurdugu bir site var.. türkieyde bu drift işini dogru duzgun yapan insanlar. eger yardımcı olabilceim bişey varsa ozel mesajdan yazabilrsin.. site adını burda vermek istemedim forum yoneticilieri bana kızmasın diye :cheer:
bence drift amerikan arabalarına yakısmıyor.. japonların işi
drift yapabilmek için cok cok iyi bir dengeye sahip bir araca ihtiyacın var.. bu arkadan itişli olmak zorunda! arkadan itişli olmasının yanında birde kilitli bir difransiyele ihtiyacın vardır.. eger kilitli difransiyelin yoksa sadece tek bi taraftan lastigin sarar ve drift yapamazsın:) birazcık devir cevirmesi senin işine gelir.. nissan 200sx(s13,s14,s14a,s15) bunlar tipik drift arabalarıdır.. s15 haricindeki yazdıgım sx ler turkiyede mevcuttur.. bmw 3.28 ve bunun gibi araçlar drift için uygundur.. umarım sana yardımcı olabilmişimdir -
24 Ekim 2008: 10:30 #16120
omer kucetKatılımcıMuscle bir american arabasıyla küçük bi drift bile insanı hayata bağlıyor ..Dünyanın bir anda kısa süreliğinede olsa değiştiği nadir anlardan…ısmi yok sanırım..
-
26 Ekim 2008: 20:07 #16128
Mustafa YÜKSELKatılımcıah bu japonlar neler icat ediyolar ya
drift denen şeye ısınamadım bi türlüyanlayalım drift yapmayalım
şahsi fikrim tabiki
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.