Ana Sayfa › Forumlar › Teknik › Bilgilerinizi Paylaşın › e-bayden alışveriş
- Bu konu 14 yanıt içerir, 9 izleyen vardır ve en son 18 yıl 10 ay önce Burcak tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
2 Şubat 2005: 21:34 #107BurcakKatılımcı
e-bay’den alışveriş yapanınız var mı? Deneyimleriniz nelerdir?
Bi arkadaş Mustang’ine bikaç parça getirdi sorunsuz olarak. Ama genelde ufak şeylerdi.
Ben kaporta parçaları filan getirmek istesem gümrükte sorun çıkar mı ki?
Çok uygun fiyata eski kaporta parçaları var, çarpıksız vs konularında elemanın sözüne güvenmek lazım ama 😉
Bikaç ufak parçayla açılışı yapcam zaten, iyi giderse devam… -
2 Şubat 2005: 22:54 #2186exonotzorKatılımcı
walla bende bir ara baya ugraştım ,,
bi kaç sorunu var
çogu insan türkiyeye yolamıyor
bir cep telefonu için (ufak kutulu yani) 40$ kargo istemişlerdi ,, kaporta için bilmiyorum
paypal li sevmedim ,, anladıgım kadarı ile ki yanlış olabilir ,sen parayı ödüyorsun adam parayı alıyor sonra yolluyor ,sana bi problemden ötürü gelmezse , ugraşıp duruyorsun paranı geri almak için
200$ lık telefona en fazla 30$ veriyordum ,, olursa riske girerim diyeben vazgeçtim , bagzısı bu işi baya iyi başarıyor ,aslında onların konuşması lazım
-
5 Şubat 2005: 18:23 #2187Mustafa YÜKSELKatılımcı
burçak biz şirkete malzeme getirdik 100$ aşınca işalatcı sınıfına giriyosun birsürü belge ve vergi gerekiyo : (((( bide ebat problemi var ama onu kesin bilmiyorum
-
5 Şubat 2005: 21:15 #2188exonotzorKatılımcı
[quote:9cfd031f87=”TEMPEST”]burçak biz şirkete malzeme getirdik 100$ aşınca işalatcı sınıfına giriyosun birsürü belge ve vergi gerekiyo : (((( bide ebat problemi var ama onu kesin bilmiyorum[/quote:9cfd031f87]
bak bunu bilmiyordum , iyiki cep telefonu filan almamışım bide ingilizcemiz var diyoruz
-
13 Haziran 2005: 11:51 #2189AngelusKatılımcı
[quote:119d06f27a=”TEMPEST”]burçak biz şirkete malzeme getirdik 100$ aşınca işalatcı sınıfına giriyosun birsürü belge ve vergi gerekiyo : (((( bide ebat problemi var ama onu kesin bilmiyorum[/quote:119d06f27a]
Malı satanla anlaşıp faturayı düşük kestirebilirsin. Genelde arkadaşlar bu şekilde yapıyorlar.
-
15 Haziran 2005: 08:46 #2190burifordKatılımcı
ben ebay den 6-7 kez alışveriş yaptım.söylendiği gibi önce parayı ödüyorsun sonra mal geliyor.fakat satan da sorumlu bu işten yani bir durum olduğu zaman üyeliği iptal ediliyor.bir de herkes ten almamak gerek.istatistikler,alıcıların yorumları var,dikkat etmek gerek.amerika’dan hongkong a kadar birçok yerden alışveriş yaptım hepsi de geldi bazan gelmesi uzun sürüyordu ama geliyordu.bir de TEMPEST in dediği gibi belli bir ağırlığı geçtiği zaman ve 100$ ı aştığı zaman gümrüğe çağrılıyorsun.gözünün önünde açıyorlar vergi yazıyorlar.100$ ı aşan alışverişler yapamıyorsun işalatçı belge istiyorlar yani bir dünya iş.ben 100$ı aşan alışverişlerimi aldığım kişiye 100$ altı bir fiyat yazması gerektiğini söyleyerek yapmıştım.bir de alınan parçalar ikinci el olursa fazla problem olmuyor. ufak paketler de adrese gelebiliyor.büyükler için ise paketiniz geldi gelin alın diye bir davetiye geliyor.
-
17 Haziran 2005: 08:49 #2191chevymanKatılımcı
beyler yurtdışından gelen mallarda 100 usd yi geçtiği zaman gümrüğe çağrılıyor demişsiniz oysaki ister 1 usd olsun ister 1000 usd olsun gümrüğe çağrılma olayı tamamen mal türkiye ye geldiğinde ilk muayeneyi yapan muayene memurunun insiyatifindedir yani 10 usd lik malı açar ama anlamadığı maldır malı gümrüğe takar ama başka muayene memuru 500 usd lik mala bakar ama onu arabasına yedek parça olarak gettirtiğinizi anlar malı sorunsuz teslim ettirir.birde 50 usd lik mal getirirsin ama aynı maldan içinde 3 adet vardır örnek üç adet direksiyon o zama bu mal adetten dolayı ticariye girer ve malın bedeli 100 usd nin altında olsa bile ticari eşya vasfı aldığından mal gümrüğe takılır. evinize teslim edilen her mal önce muayene edilir.yani 100 usd den az mal getirdin diye kurye onu direk teslim ettiğinde gümrük denetiminden geçmediğni sanmayın 18 yıllık gümrükçü olarak sizi bilgilendirmek istedim.Ayrıca faturaları düşük yazdırdığınızı söylüyorsunuz bu suçtur kaçakçılığa girer bunu isterse gümrük emsal fatura çıkarttırarak tesbit eder böyle forumlarda uluorta yazıyorsunuz unutmayınki bu forumlar arama motorlarında 1 gün sonra çıkıyor ufak şeyler için riske girmeyin kaçakçılık kanunu için 1 usd de aynı 1.000.000.000 usd de aynı bilginize siteyi de zor durumda bırakırsınız.
-
17 Haziran 2005: 09:33 #2192AngelusKatılımcı
http://www.amazon.com danda yapabilirsiniz alışverişlerinizi arabalarla ilgili baya bir çeşit var…
E-bay’dan gelen mallar kullanılmış olduğu veya yenilenmiş olduğu için gümrük bazında değer emsal teşkil edeceğini zannetmiyorum. Satan adam 1.000$ lık kullanılmış veya yenilenmiş bir parçayı isterse 10$’a da satar 10.000$ ada bu sadece satıcı ve alıcıyı ilgilendirir..Belki aksamın kullanılmış olmasından gümrükte problem çıkabilir…
-
17 Haziran 2005: 09:45 #2193chevymanKatılımcı
angelus malesef türk parasını koruma kanunu yüzünden çok uygun fiyata bulduğun kullanılmış bir malı her istediğin fiyata malesef yurda getiremiyorsun gümrükte türkiye ye gelecek tüm malları emsal fiyat listesi var olmayanlarıda araştırıp buluyor ve bu sürede tabiiki malı teslim etmiyor zaten birçok kullanılmış malın işali zaten yasak serbest olanlarıda getirmeye kalktığında bayağı bir zorlanıyorsun ben daha önce arabama kendim parça getiriyordum daha sonra işalatçılardan almaya başladım ve emin ol ya kafa kafaya yada az bir farkla mal ediyorum birde stres yapmıyorsun
-
18 Haziran 2005: 00:00 #2194illetyusKatılımcı
Gecen hafta bizim sirkete gelen bir numune paketini almaya gittik. Benim hemen onumdeki kisiye sira geldiginde sahit oldugum olay…….. Bir koli, icinde kullanilmis ve kirli bir canta, cantanin icinde yine kullanilmis iki adet havlu yarisi bitmis bir sampuan sisesi ve anasi bellenip ezilmis yamulmus bir oto hava filitresi……Tamami bu kadar. Memur, bunlarin hepsini cikarip soyle bir bakti ve yarisi bitik sampuan sisesini gostererek aynen su lafi etti : Hepsi iyide yanliz bu ticariye girer biliyorsun degilmi….. 😯 😯 😯 Bir kac ornek daha vereyimmi Gerisini anlarsiniz sanirim……..
-
21 Ocak 2006: 22:36 #2195aliosmanatesKatılımcı
Arkadaşlar merhaba
Ben 1955 Oldsmobile’ime arka stop lambaları,öndeki krom roketi ve head gasket set ebay dan alarak getirttim.Çn roket problemsiz geldi.Fakat daha sonra öğrendim ki stopları ve gasket seti bizim gümrükçü geri amerikaya göndermiş.Gümrükçüyle kavga ederek diğerlerini de aldım.Tabi bu bana iki kat fiyata mal oldu.Ondan beri başka bişey almadım. -
22 Ocak 2006: 04:21 #2196illetyusKatılımcı
Niye gonderiyo ki Amerikaya…… 😯
Salak filanmiymis bu adam…. 🙄Buda enteresan bir durum….. :
-
22 Ocak 2006: 15:54 #2197oldsmobileKatılımcıilletyus wrote:Niye gonderiyo ki Amerikaya…… 😯
Salak filanmiymis bu adam…. 🙄Buda enteresan bir durum….. :
ben soyliyimmi salak felan degildir belliki parcalarin guzelligi karsisinda cekememezlik olmustur ulan bunlar bana yar olmadi bu amerikanciyada yar olmasin bu kromlar diye ver elini amerika…
-
25 Ocak 2006: 16:40 #2198aliosmanatesKatılımcı
Gerçekten anlamadım niye gönderdiğini herhalde bana gıcık oldu ve extradan masraf çıkarmak için.Parçalarda gerçekten NOS ve güzeldi.Amerikadan parçaları aldığım adamlarda bugüne kadar pek çok dış ticaret yaptıklarını ve böyle bir durumun daha önce başlarına hiç gelmediğini belirttiler.Ayrıca parçanın orijinal GM ambalajınıda yırtmış.Satıcıda buna fena bozulmuştu.
-
26 Ocak 2006: 04:35 #2199BurcakKatılımcı
Ben de bu arada bikaç parça getirdim e-bay yoluyla. Parçalar dışında ıvır zıvır (cd vs) baya bişey de getirdim, şimdiye kadar sorun çıkmadı. Başka insanlardan da duyduklarım neticesinde olayın aynen Chevyman’in dediği şekilde yürüdüğüne inanıyorum; zaten o da bu işin içindeymiş.
Ben sadece ufak tefek parçalarımdan ucuza bulursam e-bay’den getirtmeyi düşünüyorum..
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.