Ana Sayfa Forumlar Teknik Bilgilerinizi Paylaşın e-bayden alışveriş

14 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Burcak
      Katılımcı

e-bay’den alışŸverişŸ yapanınız var mı? Deneyimleriniz nelerdir?

Bi arkadaşŸ Mustang’ine bikaç parça getirdi sorunsuz olarak. Ama genelde ufak şŸeylerdi.
      Ben kaporta parçaları filan getirmek istesem gümrükte sorun çıkar mı ki?
      LJok uygun fiyata eski kaporta parçaları var, çarpıksız vs konularında elemanın sözüne güvenmek lazım ama 😉
      Bikaç ufak parçayla açılışŸı yapcam zaten, iyi giderse devam…

exonotzor
      Katılımcı

walla bende bir ara baya ugraşŸtım ,,
      bi kaç sorunu var
      çogu insan türkiyeye yolamıyor
      bir cep telefonu için (ufak kutulu yani) 40$ kargo istemişŸlerdi ,, kaporta için bilmiyorum :)
      paypal li sevmedim ,, anladıgım kadarı ile ki yanlışŸ olabilir ,sen parayı ödüyorsun adam parayı alıyor sonra yolluyor ,sana bi problemden ötürü gelmezse , ugraşŸıp duruyorsun paranı geri almak için
      200$ lık telefona en fazla 30$ veriyordum ,, olursa riske girerim diye :)

ben vazgeçtim , bagzısı bu işŸi baya iyi başŸarıyor ,aslında onların konuşŸması lazım :)

Mustafa YÜKSEL
      Katılımcı

burçak biz şŸirkete malzeme getirdik 100$ aşŸınca işŸalatcı sınıfına giriyosun birsürü belge ve vergi gerekiyo : (((( bide ebat problemi var ama onu kesin bilmiyorum

exonotzor
      Katılımcı

[quote:9cfd031f87=”TEMPEST”]burçak biz şŸirkete malzeme getirdik 100$ aşŸınca işŸalatcı sınıfına giriyosun birsürü belge ve vergi gerekiyo : (((( bide ebat problemi var ama onu kesin bilmiyorum[/quote:9cfd031f87]

bak bunu bilmiyordum , iyiki cep telefonu filan almamışŸım :) bide ingilizcemiz var diyoruz :)

Angelus
      Katılımcı

[quote:119d06f27a=”TEMPEST”]burçak biz şŸirkete malzeme getirdik 100$ aşŸınca işŸalatcı sınıfına giriyosun birsürü belge ve vergi gerekiyo : (((( bide ebat problemi var ama onu kesin bilmiyorum[/quote:119d06f27a]

Malı satanla anlaşŸıp faturayı düşŸük kestirebilirsin. Genelde arkadaşŸlar bu şŸekilde yapıyorlar.

buriford
      Katılımcı

ben ebay den 6-7 kez alışŸverişŸ yaptım.söylendiğŸi gibi önce parayı ödüyorsun sonra mal geliyor.fakat satan da sorumlu bu işŸten yani bir durum olduğŸu zaman üyeliğŸi iptal ediliyor.bir de herkes ten almamak gerek.istatistikler,alıcıların yorumları var,dikkat etmek gerek.amerika’dan hongkong a kadar birçok yerden alışŸverişŸ yaptım hepsi de geldi bazan gelmesi uzun sürüyordu ama geliyordu.bir de TEMPEST in dediğŸi gibi belli bir ağŸırlığŸı geçtiğŸi zaman ve 100$ ı aşŸtığŸı zaman gümrüğŸe çağŸrılıyorsun.gözünün önünde açıyorlar vergi yazıyorlar.100$ ı aşŸan alışŸverişŸler yapamıyorsun işŸalatçı belge istiyorlar yani bir dünya işŸ.ben 100$ı aşŸan alışŸverişŸlerimi aldığŸım kişŸiye 100$ altı bir fiyat yazması gerektiğŸini söyleyerek yapmışŸtım.bir de alınan parçalar ikinci el olursa fazla problem olmuyor. ufak paketler de adrese gelebiliyor.büyükler için ise paketiniz geldi gelin alın diye bir davetiye geliyor.

chevyman
      Katılımcı

beyler yurtdışŸından gelen mallarda 100 usd yi geçtiğŸi zaman gümrüğŸe çağŸrılıyor demişŸsiniz oysaki ister 1 usd olsun ister 1000 usd olsun gümrüğŸe çağŸrılma olayı tamamen mal türkiye ye geldiğŸinde ilk muayeneyi yapan muayene memurunun insiyatifindedir yani 10 usd lik malı açar ama anlamadığŸı maldır malı gümrüğŸe takar ama başŸka muayene memuru 500 usd lik mala bakar ama onu arabasına yedek parça olarak gettirtiğŸinizi anlar malı sorunsuz teslim ettirir.birde 50 usd lik mal getirirsin ama aynı maldan içinde 3 adet vardır örnek üç adet direksiyon o zama bu mal adetten dolayı ticariye girer ve malın bedeli 100 usd nin altında olsa bile ticari eşŸya vasfı aldığŸından mal gümrüğŸe takılır. evinize teslim edilen her mal önce muayene edilir.yani 100 usd den az mal getirdin diye kurye onu direk teslim ettiğŸinde gümrük denetiminden geçmediğŸni sanmayın 18 yıllık gümrükçü olarak sizi bilgilendirmek istedim.Ayrıca faturaları düşŸük yazdırdığŸınızı söylüyorsunuz bu suçtur kaçakçılığŸa girer bunu isterse gümrük emsal fatura çıkarttırarak tesbit eder böyle forumlarda uluorta yazıyorsunuz unutmayınki bu forumlar arama motorlarında 1 gün sonra çıkıyor ufak şŸeyler için riske girmeyin kaçakçılık kanunu için 1 usd de aynı 1.000.000.000 usd de aynı bilginize siteyi de zor durumda bırakırsınız.

Angelus
      Katılımcı

http://www.amazon.com danda yapabilirsiniz alışŸverişŸlerinizi arabalarla ilgili baya bir çeşŸit var…

E-bay’dan gelen mallar kullanılmışŸ olduğŸu veya yenilenmişŸ olduğŸu için gümrük bazında değŸer emsal teşŸkil edeceğŸini zannetmiyorum. Satan adam 1.000$ lık kullanılmışŸ veya yenilenmişŸ bir parçayı isterse 10$’a da satar 10.000$ ada bu sadece satıcı ve alıcıyı ilgilendirir..Belki aksamın kullanılmışŸ olmasından gümrükte problem çıkabilir…

chevyman
      Katılımcı

angelus malesef türk parasını koruma kanunu yüzünden çok uygun fiyata bulduğŸun kullanılmışŸ bir malı her istediğŸin fiyata malesef yurda getiremiyorsun gümrükte türkiye ye gelecek tüm malları emsal fiyat listesi var olmayanlarıda araşŸtırıp buluyor ve bu sürede tabiiki malı teslim etmiyor zaten birçok kullanılmışŸ malın işŸali zaten yasak serbest olanlarıda getirmeye kalktığŸında bayağŸı bir zorlanıyorsun ben daha önce arabama kendim parça getiriyordum daha sonra işŸalatçılardan almaya başŸladım ve emin ol ya kafa kafaya yada az bir farkla mal ediyorum birde stres yapmıyorsun

illetyus
      Katılımcı

Gecen hafta bizim sirkete gelen bir numune paketini almaya gittik. Benim hemen onumdeki kisiye sira geldiginde sahit oldugum olay…….. Bir koli, icinde kullanilmis ve kirli bir canta, cantanin icinde yine kullanilmis iki adet havlu yarisi bitmis bir sampuan sisesi ve anasi bellenip ezilmis yamulmus bir oto hava filitresi……Tamami bu kadar. Memur, bunlarin hepsini cikarip soyle bir bakti ve yarisi bitik sampuan sisesini gostererek aynen su lafi etti : Hepsi iyide yanliz bu ticariye girer biliyorsun degilmi….. 😯 😯 😯 Bir kac ornek daha vereyimmi :D :D Gerisini anlarsiniz sanirim……..

aliosmanates
      Katılımcı

ArkadaşŸlar merhaba
      Ben 1955 Oldsmobile’ime arka stop lambaları,öndeki krom roketi ve head gasket set ebay dan alarak getirttim.ǖn roket problemsiz geldi.Fakat daha sonra öğrendim ki stopları ve gasket seti bizim gümrükçü geri amerikaya göndermişŸ.Gümrükçüyle kavga ederek diğerlerini de aldım.Tabi bu bana iki kat fiyata mal oldu.Ondan beri başŸka bişŸey almadım.

illetyus
      Katılımcı

Niye gonderiyo ki Amerikaya…… 😯
      Salak filanmiymis bu adam…. 🙄

Buda enteresan bir durum….. :?:

oldsmobile
      Katılımcı
      illetyus wrote:
      Niye gonderiyo ki Amerikaya…… 😯
      Salak filanmiymis bu adam…. 🙄

Buda enteresan bir durum….. :?:

ben soyliyimmi salak felan degildir belliki parcalarin guzelligi karsisinda cekememezlik olmustur ulan bunlar bana yar olmadi bu amerikanciyada yar olmasin bu kromlar diye ver elini amerika…

aliosmanates
      Katılımcı

Gerçekten anlamadım niye gönderdiğini herhalde bana gıcık oldu ve extradan masraf çıkarmak için.Parçalarda gerçekten NOS ve güzeldi.Amerikadan parçaları aldığım adamlarda bugüne kadar pek çok dışŸ ticaret yaptıklarını ve böyle bir durumun daha önce başŸlarına hiç gelmediğini belirttiler.Ayrıca parçanın orijinal GM ambalajınıda yırtmışŸ.Satıcıda buna fena bozulmuşŸtu.

Burcak
      Katılımcı

Ben de bu arada bikaç parça getirdim e-bay yoluyla. Parçalar dışŸında ıvır zıvır (cd vs) baya bişŸey de getirdim, şŸimdiye kadar sorun çıkmadı. BaşŸka insanlardan da duyduklarım neticesinde olayın aynen Chevyman’in dediği şŸekilde yürüdüğüne inanıyorum; zaten o da bu işŸin içindeymişŸ.
      Ben sadece ufak tefek parçalarımdan ucuza bulursam e-bay’den getirtmeyi düşŸünüyorum..

14 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.