Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › Başınızdan geçen ilginç olaylar › 1970 model hikaye
- Bu konu 11 yanıt içerir, 6 izleyen vardır ve en son 16 yıl 3 ay önce sertaç salman tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
19 Şubat 2007: 17:55 #878anilakiKatılımcı
dün akşam (18.02.2007) 72 yaşına gelmiş olan babamı nostaljik bir gezi ve yeni tamirden çıkmış olan arabamı (76 nova) test etmesi için küçük bir boğaz turuna çıkardım. Eski bir amerikancı olan babamın bebek teki çay bahçesinde anlattığı amerikan hikayelerinden birkaç tanesini onun ağzından sizlerle paylaşmak isterim.
1970 li yılların başıydı, ankara da ertan amcanla nakliye işi yapıyorduk, ortaklaşa aldığımız ford mercury cugar arabayla Ankara nın tozunu dumanına kattıktan sonra bir işi için ızmir e gitmemiz icap etti. Depoyu fulledikten sonra afyonkarahisar a kadar hiç durmadan, ortalama saatte 140 km hızla devam ettik, o zamanki yollar şimdiki gibi değil tabi, 120 nin üzerine çıktın mı yol sanki arabanın önünde birleşiyor gibi oluyordu. şehre 50-100 km e kala ufuk çizgisinin bittiği yerde kırmızı bir şerit gördüm, hemen vites küçülterek arabayı komprosöre aldım, ben gidiyorum ışık gidiyor, ben gidiyorum ışık gidiyor, o sırada erkan amcan arkadan bas önder baaaaaaaaas! bunlar yarışıyor demesiyle gazı köklemem bir oldu, arabanın yere yapışan burnu şahlanıp hızını aldığı anda 1. roketi verdim hızım 160 e yaklaştığında 2. roketi de verdim, artık yolu düz bir şerit olarak görüyordum, kırmızı çizgiye yaklaştıkça yol biraz daha genişledi ve araları açılan 2 tane kırmızı mac1 ı (babamın söyleyişiyle makvan, mac1 ın ne olduğunu hala çıkaramadım bu arada bilenler varsa ve anlatırlarsa sevinirim.) net bir şekilde görmeye başladım, arabalara iyice yaklaştıktan sonra 3. roketi de verdim ve aralarından vınnnn diye geçtim. ( bu sesi çıkartırken babam sanki o anı yaşıyor gibiydi) araba 3. rokete girdiğinde güvenlik açısından frenler otomatik olarak boşaldığı için roketi iptal etmen gerekir, 2. rokette de %50 performansla frenlerin çalışır. Bu altyazıyı da ekledikten sonra. Benzin istasyonunda yakıt alırlarken yanlarından vııın, vııın diye mac1 ların geçtiğini söyledi. Babamları benzin pompasında gören mac1 şoförleri geri dönerek koyu bir muhabbete girerler, babamın geçtiği mac1 ler. ızmir in ünlü yorgancıoğlu ailesinin iki kardeşine aitmiş. O zamanlar ızmir in en hızlı arabaları onlarmış. kardeşlerden bir tanesi babamın arabasını afyonkarahisara kadar kadar kullanmak istediğini söyler, arabaları değiştirirler, babam izmir e kadar sesini çıkarmaz ve bu jestin karşılığı olarak efes otelinde nefis bir akşam yemeğiyle ağırlanırlar.
-
19 Şubat 2007: 18:53 #12263anilakiKatılımcı
yine 70 li yıllar, babamda ispanyol paça pantolonlar, favoriler kulakların üzerinde, uzun dar kollu komik gömlekler filan altında ford mercury cugar la bizim valideyi tavlamak için bursa ya gider, bursa da hakimlik yapan rahmetli dedem bir iki mırın kırından sonra hiç güvenmediği bu istanbul züppesine ( annemin dediğine göre dedem babama züppe dermiş) annemi verir. gezinti faslının sonuna gelinrken, kükürtlü caddesinin üzerinde bir kamyon manevra yaparken bir taksiyi altına alır ve trafik tıkanır. kazaya en yakın araba babamların arabasıdır. polis olaya müdehale eder ve yolu az da olsa açar, tam bir araba geçmelik mesafe açıldıktan sonra polis babama oldukça sert bir şekilde, – çek şu arabanı şuradan der. babam da gayet sakin bir şekilde,- ben acemiyim buradan geçemem, sen bu trafiği açmadan buradan kımıldamayacağım der. polis cama eğilerek ve bu sefer oldukça nazik bir şekilde, – beyfendi lütfen halimizi görüyorsunuz sorun çıkartmayın der. bu kibar yaklaşıma karşılık vermek için, babam topuk freni kullanarak v 8 ini öttürmeye başlar ve bir arabanın geçeceği o aralıktan lastiklerini yakarak geçer . tabi bu olaydan sonra annemin babama aşkı depreşir,evlenirler ve ben dünyaya gelirim:)
-
21 Şubat 2007: 03:33 #12264ErmanKatılımcı
Ford Mustang “Mach 1” den bahsetmiş olmalı babanız..
Yüksek performanslı oluyor Mach 1 ler ama ayrıntısını bilmiyorum…Bu arada hikayeler süper 😉
-
21 Şubat 2007: 12:18 #12265Mustafa YÜKSELKatılımcı
evet harikalar
ben hep söylüyorum 20 yıl geç gelmişim dünyaya :S
-
21 Şubat 2007: 16:06 #12266anilakiKatılımcı
erman bey öncelikle mach 1 hakkında bilgi için teşekkür ederim. internetten resimlerini indirdim şimdi, akşam babama götürüp geçtiğin arabalar bunlardı diyeceğim:) bu arada madem hikayeler beğenildi, son bir 1970 model hikaye daha anlatayım.
babamın kapanış hikayesi amerikanlarla ilgili olmasa da, bizim gibi güçlü araba sürmeyi seven kişilerin kulağında küpe olması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. hikaye şöyle:
birinci hikayede bahsettiğim gibi babam o yıllarda ankara merkezli olarak türkiye içinde özellikle izmir, istanbul ve ankara arasında ambarlar arasında nakliye işlerini organize ediyormuş. günlerden birgün istanbul dan ankaraya bir kamyonun acilen yola çıkması gerekmiş, kamyon var, mal var ama şoför yok. babam ertan amcama ben götürrüm demiş, ama babamda da ağır vasıta ehliyeti yok. o yıllarda takometre olayı olmadığı için, istanbul çıkışında, bolu da ve ankara girişinde 3 ayrı noktada kamyon defterini imzalatması gerekiyormuş. yani ehliyetsiz gitmesi imkansızmış. babam, neyse cezası verriz diyerek ve istanbuldaki kontrol noktasına kadar ehliyeti olan bi şofrü yanına alarak yola çıkar. istanbuldaki kontol noktası geçildikten sonra tek başına yola devam ederek hiç durmadan ankaraya kadar gider. ankara girişindeki polis çevirmesinde, polis babamdan direkt kamyon defterini ister. polis memuru deftere bakar bakmaz.
-ıstanbul dan yola 8 de çıktığın yazıyor, bolu imzan da eksik.bunda bir hata var herhalde.
-yok memur bey biraz acelem vardı da, neyse cezamız ödeyelim.
bu cevabı duyan polis memuru, diğer çevirdiği kamyon şoförlerini yanına çağırır ve bağırarak.
– bir insanda öncelikle allah korkusu, sonra para korkusu olmalıdır.bu p.vnkte bunların her ikiside yok. (babama dönerek) şimdi çek git (çek git dediğini sanmıyorum yaÇ¯Âş ) buradan sana para cezası da kesmiyorum. der.
Hayatında en çok utandığı anlardan biri olduğunu, hatta kamyonda gözyaşlarını bile tutamadığını söyledi babam olayı anlatırken. eğer ki memur para cezası kesseydi, oooh! Yine işimi gördürdüm diye sevinecektim, ama o polis bana öyle bir ders verdi ki, o günden sonra ayağım her gaz pedalına gittiğinde, o kamyonun içinde ağlarken ki halimi hatırladım diye konuşmayı noktaladı. -
3 Mart 2007: 16:37 #12267poyrazKatılımcıanilaki wrote:erman bey öncelikle mach 1 hakkında bilgi için teşekkür ederim. internetten resimlerini indirdim şimdi, akşam babama götürüp geçtiğin arabalar bunlardı diyeceğim) bu arada madem hikayeler beğenildi, son bir 1970 model hikaye daha anlatayım.
babamın kapanış hikayesi amerikanlarla ilgili olmasa da, bizim gibi güçlü araba sürmeyi seven kişilerin kulağında küpe olması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. hikaye şöyle
birinci hikayede bahsettiğim gibi babam o yıllarda ankara merkezli olarak türkiye içinde özellikle izmir, istanbul ve ankara arasında ambarlar arasında nakliye işlerini organize ediyormuş. günlerden birgün istanbul dan ankaraya bir kamyonun acilen yola çıkması gerekmiş, kamyon var, mal var ama şoför yok. babam ertan amcama ben götürrüm demiş, ama babamda da ağır vasıta ehliyeti yok. o yıllarda takometre olayı olmadığı için, istanbul çıkışında, bolu da ve ankara girişinde 3 ayrı noktada kamyon defterini imzalatması gerekiyormuş. yani ehliyetsiz gitmesi imkansızmış. babam, neyse cezası verriz diyerek ve istanbuldaki kontrol noktasına kadar ehliyeti olan bi şofrü yanına alarak yola çıkar. istanbuldaki kontol noktası geçildikten sonra tek başına yola devam ederek hiç durmadan ankaraya kadar gider. ankara girişindeki polis çevirmesinde, polis babamdan direkt kamyon defterini ister. polis memuru deftere bakar bakmaz.
-ıstanbul dan yola 8 de çıktığın yazıyor, bolu imzan da eksik.bunda bir hata var herhalde.
-yok memur bey biraz acelem vardı da, neyse cezamız ödeyelim.
bu cevabı duyan polis memuru, diğer çevirdiği kamyon şoförlerini yanına çağırır ve bağırarak.
– bir insanda öncelikle allah korkusu, sonra para korkusu olmalıdır.bu p.vnkte bunların her ikiside yok. (babama dönerek) şimdi çek git (çek git dediğini sanmıyorum yaÇ¯Âş ) buradan sana para cezası da kesmiyorum. der.
Hayatında en çok utandığı anlardan biri olduğunu, hatta kamyonda gözyaşlarını bile tutamadığını söyledi babam olayı anlatırken. eğer ki memur para cezası kesseydi, oooh! Yine işimi gördürdüm diye sevinecektim, ama o polis bana öyle bir ders verdi ki, o günden sonra ayağım her gaz pedalına gittiğinde, o kamyonun içinde ağlarken ki halimi hatırladım diye konuşmayı noktaladı.Baban komyonu mercury gibi rokete almış galiba sağlık olsun hatayı anlamakta erdemliktir ozamanların adamları adam gibi adammış keşke şimdikiler de öyle olsa
-
16 Haziran 2008: 13:38 #12268emre kaan þahanKatılımcı
meraba.. uzun zamandır giremiyordum.. benim nikte bi arıza var yeni nik aldım.. namı değer emrekaan
neyse mercury de ne roketi ki bu :S
anlamadım??nosmu olmuş oluyormuş bu yada ne bileim tekniği neymiş neyle çalışıyormuş? öğrenirseniz sevinirim.. çok merak ettim ya..
-
16 Haziran 2008: 22:52 #12269AnonimZiyaretçi
emrekaan, şifreni email adresine gönderdim. onları kullanarak girebilir ya da olmazsa admin (at) amerikanaraba.com adresine email göndererek tekrar yardım isteyebilirsin.
-
19 Haziran 2008: 16:18 #12270emre kaan þahanKatılımcı
gerek yok doğan abii. emre kaan ı silebilirsin. bu modifiyemre kalsın. zaten modifiyemre olarak kayıtlıyım her yerde…
neyse konu sapmasın
ben bu 1. 2. 3. roketlemeyi çok merak ettim bilgisi olan yokmu? adminim biliyormusun? araştırabilirmisin? " ingilizcem kötü de sen yabancı sitelerde de araştırabilirsin.."
emre kaan ŞAHAN
-
21 Ağustos 2008: 10:38 #15489sertaç salmanKatılımcı
hikayeler güzel ama bende çok merak ettim bu rokektlemelerin ne olduğunu
-
21 Ağustos 2008: 12:31 #12271AnonimZiyaretçi
roketlemenin ne olduğunu tam olarak bilemiyorum ama klasik alternatifler.
1. Kickdown’dur ama 1.2.3 olmaz 3’ten 2 ‘ye yada 2’den 1’e olur.
2. Shift Improver Kit vardır, vitesleri sert ve hızlı atar, (eger iyice sert ise ) vites degistirirken sanki bagaj bolgesinde Hulk tekme atmıs gibi olabilir
Bana 2 daha uygun gibi geliyor.
-
23 Ağustos 2008: 19:38 #15646sertaç salmanKatılımcı
bilgi için saol
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.