Ana Sayfa › Forumlar › Üyelerimize Özel › Amerikanınız ve Hikayeniz › 1965 FORD MUSTANG (TOLGA GÜVENER)
- Bu konu 29 yanıt içerir, 17 izleyen vardır ve en son 15 yıl 9 ay önce poweroto tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
4 Temmuz 2007: 16:50 #997Boss351Katılımcı
Küçüklüğümden beri arabalara çok meraklıyımdır. Henüz 3-4 yaşındayken bile yanımdan geçen arabaların markalarını söylermişim.
Bilmediğim marka olmazmış taa ki 1980 yılında Ankarada meşrutiyet caddesinde gördüğüm siyah önünde koşan atı olan arabayı görene kadar. Annem ne oğlum bu arabanın markası dediğinde nasıl tıkanmıştım. O siyah kayarak ve gürleyerek geçen arabaya bakakalmıştım aşık olmuştum adeta eve gidildiğinde derhal bulunabilen kitaplar dergiler karıştırıldı, abilere soruldu neden sonra amcamın oğlu O araba mustangtir dedi. ışte o an karar vermiştim benim arabam bu olacaktı. Yani Bir erkek çocuğunun aklının erip kendi arabasının ne marka olması gerektiğini anladığı günden beri Mustang isterim. Yıllaaar yılları kovaladı çalışmaya başladım. Biraz para biriktirdim sene 1994 1969 model fastback bir mustang buldum. Alabileceğim durumdaydı içine oturdum aynadan arkaya bakmaya çalıştım birşey göremedim kafamı çevirip baktım gördüğüm tek şey gökyüzüydü arabanı arkası o kadar yatıktı ki arka taraf gözükmüyordu. Sahibiyle beraber o zamanlar tanıdığım tek amerikancı olan Göztepedeki Horoz Cemala gittik Cemal yattı arabanın altına, açtı kaputu bu arabada granada motoru var bir tek difransiyeli kendisinin dedi. O anda vazgeçtim arabadan (belki de hataydı) 1996 yılına geldiğimde artık bir mustang sahibi olmaktan iyice umidimi kesmiştim bir de o aralar şimdi olduğu gibi amerikanlara ve bilhassa mustanglere ilgi artmıştı. O sene popüler olan başka birşey daha vardı bir hastalık, “sarılık” bu hastalığa ben de yakalanmıştım hastalığın tedavisi sepet gibi yatmak ve iyi beslenmek, neyse işten izin alındı 4 hafta yatak istirati verildi. Evde can sıkıntısı oto ilanlarına bakarken 90 milyona Dodge Charger ilanı gördüm nasılsa mustang alamıyorum bari bir amerikanım olsun diyerek annemi babamı ayaklandırdım arabayı satan galeri evimize oldukça yakındı atladık arabaya gittik galeriye. Kapıda kıpkırmızı 10 numara değilse bile 8 numara bir Mustang! almamın mümkün olmadığı bir araba içeri girdim Dodge Charger için geldiğimi söyledim bana malesef satıldı beyfendi dediler. Sağlık olsun dedikten sonra kapıdaki mustangin fiyatını sordum 450 milyon dediler. Kaç silindirli dedim 6 dediler otomatik mi dedim hayır düz dediler e o zaman niye bu kadar para istiyorsunuz araba 8 bile değil dedim. Onlar da 8’de var beyfendi dediler bana önüne koydukları iki arabadan dolayı göremediğim leşşş,çürük,kirli pas içinde ama ben buradayım al beni diyen arabamı gördüm önündeki koşan atı bile yoktu, kapısını kapattığınızda tavandan kafanıza çürümüş metal parçaları dökülüyordu,ayağınızı hızla tabanına vurduğunuzda delikler açılıyordu. AMA OLSUNDU o bir mustangti ve kanıma girmişti hemen fiyatını sordum 200 milyon dediler elimde 170 milyonum vardı babamla gözgöze geldik tamam işaretini aldım. Galeriden pazar günü amerikandan anlayan bir abimiz var bir de o görsün diye izin aldım. pazar oldu abimiz geldi arabaya baktı çizgileri düzgün iyi bir proje arabası olur dedi. Fiyatı sordu ben de 200 dedim bu fiyata alınır dedi. Pazartesi oldu MUSTANGıMı almaya gidiyorduk. ıçim içime sığmıyordu. ıçeri girdik Galeride başka biri karşıladı bizi, sizinle amcam görüşmüş fiyatı yanlış söylemiş arabanın fiyatı 250 milyon dedi. ışte o an aklımdan neler geçtiğini,canımın nasıl sıkıldığını anlatamam neticede bir mercedes bir bmw veya bir camaro değil ki bu tamam lanet olsun diyip başka galerilerde mustang arayayım. Adamla al takke ver külah 230 milyona anlaştık. Hemen anahtarları aldım oturdum içine ve ilk kez kontağına bastım sanki savaş çıkmıştı aman allahım ne sesti o
Hemen eve götürdüm satış işlemleri için galeriye geri döndüm 8 mart 1996 ışte ruhsat elimdeydi 1965 model FORD MUSTANG SAHıBı:V TOLGA GÇVENER inanılmaz bir duygu. Yıllardır istediğim araba artık benimdi.
Ve işte artık onu ve hikayesini siz de biliyorsunuz yıllar önce gördüğüm siyah mustang karşınızda tanıştırayım.…….KARAAYGIR……
[/img]http://img74.imageshack.us/img74/1701/dsc00988vv4.jpg[img]
[/quote]
[/quote]
-
4 Temmuz 2007: 18:03 #14591Mustafa YÜKSELKatılımcı
çok güzel araba kazasız ve bol benzinli günler
-
4 Temmuz 2007: 18:36 #14592Boss351Katılımcı
teşekkürler Tempest daha iyileri senin olsun
-
4 Temmuz 2007: 23:56 #14593fehmiKatılımcı
abiciğim güle güle kullan inşallah, hikayeside kendi kadar güzelmiş valla ama bayaaa bir para zaman ve emek harcamışssındır bu hale getirebilmek için gerçi sonuna kadar değmiş
-
5 Temmuz 2007: 00:13 #14594Boss351Katılımcı
Güzel hoş yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim saolun
daha iyileri sizin olsunBu işe girilince KAN TER GÇZYAŞI dökmek lazım başka türlü olmuyor
-
5 Temmuz 2007: 02:01 #14595facelessKatılımcı
heyt yavrum be denir ancak buna!! başka söze hacet yok… Allah kaza bela vermesin..!!
-
5 Temmuz 2007: 03:17 #14596zimazimaKatılımcı
allah tekerine taş değdirmesin derim başka bişiy demem.konuşabileceğin bir araban olmuş, darısı olmayanların başına inşallah
-
5 Temmuz 2007: 17:34 #14597illetyusKatılımcı
Tek kelime ile sahane…..
Resimlerdeki cizilen tablo,
Araba,
Hikaye,
Hepsi harika.Mutluluk icinde ve doyasiya kullanin, keyfini cikarin.
-
5 Temmuz 2007: 19:21 #14598firrebirdKatılımcı
merhaba,
öncelikle hem anılarınızı hem de bu güzel resimleri paylaştığınız için çok teşekkürler..! anılar ve bu güzel ötesi araba.. ikisi de gerçekten çok değerliortaya çıkan iş meydanda, hakikaten 10 numara
arabanızı sevdiklerinizle kazasız belasız, güle güle kullanmanız dileğiyle… -
5 Temmuz 2007: 19:41 #14599VDT81Katılımcı
Tolga abicim ben meşur stajerin Vedat , canavarı uzun zamandır görmüyodum ama inanılmaz güzel olmuş. Sonunda tam istediğin noktaya getirmişsin. Canavarın sol koltuğuna oturup marşına basmış biri olarak kendimi gerçekten çok şanslı hissediyorum ,ayrıca depo kapağınıda seçerkenki heyecanını yaşamış biriyim. Karabela ile nice mutlu günler dilerim. Bana gerçek amerikancılığı yaşatmış bu zehri vermiş birisin. ınşallah bende bir gün 69 RS ime kavuşurum.
SAYGILAR stajer amerikancı… -
5 Temmuz 2007: 19:51 #14600Boss351Katılımcı
Çok güzel yorumlar var çok teşekkür ederim. Hepiniz istediğiniz otomobillerinize kavuşursunuz umarım.
Vedat sana gelince zehir mehir demişsin o zehir sende vardı zaten ben üstünü parlattım 500 beygir deli ötesi camaroya ben binmiyorum herhalde
bu arada duruyor değil mi camaron
sen şu işle ilgili de hala bir sonuç alamadım ben de uğraşıyorum
ben gideceğim ki sen gelesin buraya ama henüz olumsuz bir cvp ta almadım bakalım bu işler çok ağır gider böyle -
5 Temmuz 2007: 20:09 #14601VDT81Katılımcı
Tolga abicim Camaro duruyo sanırım bu şartlarda ikimizde birbirimizde kopamicaz kopmayada pek gönlümüz yok aslında bunu en iyi siz anlarsınız. ış konusunda bi gelişme yok askerlik herzaman karşıma çıkıyor şuanda. Buarada gerçekten resimlere inanamadım canavarın içi çok güzel olmuş B&M shifter inanılmaz yakışmış. Benimde yapmak istediğim birkaç şey var onları hallettikten sonra sizi dergi çekimleri için rahatsız edicem haberiniz olsun.
-
6 Temmuz 2007: 01:37 #14602piyuAnahtar yönetici
Tolga selam,
Çncelikle siteye hoşgeldin…. yazı+fotolar enfes olmus. Çyelerimiz ve Amerikanları kısmına haftasonu ekliyorum, herkes gorsun
-
6 Temmuz 2007: 02:04 #14603AngelusKatılımcı
Süper… Gerek hikaye gerekse resimler.. Harika…. Mustang’den soğumuş beni bile etkiledi……
-
6 Temmuz 2007: 02:51 #14604rikoKatılımcı
Yazıyı keyifle okudum, aynı keyifle resimlere baktım,Allah kara aygır ve senin keyfinizi bozmasın.
-
6 Temmuz 2007: 12:54 #14605Boss351Katılımcı
Saolun bu onore edici sözlerinizden dolayı bu güzellikler sizlerle paylaşınca daha da değerli oluyor onları anlayan değerini bilen gözlerden bu övgü dolu sözleri duymak daha bir anlamlı oluyor
-
6 Temmuz 2007: 13:19 #14606skyceKatılımcıBoss351 wrote:Saolun bu onore edici sözlerinizden dolayı bu güzellikler sizlerle paylaşınca daha da değerli oluyor onları anlayan değerini bilen gözlerden bu övgü dolu sözleri duymak daha bir anlamlı oluyor
Kesinlikle haklısın Tolga…ve Merhaba benden de…
Herkesin yaptığı yorumların altına kendi adıma den den işaretini koyuyorum ama sadece birşey eklemek istiyorum ❗
Bu sitenin nazar boncuğu olarak ilk defa kendim dışında bir bayanın AA içerisindeki mutluluk saçan yüz ifadesi beni ayrıca mutlu etti. Bunu da belirtmem lazımdı. ❗ 😆
Bunu da ancak ben anlayabilirim sanırım 😉
ıçten tebrikler…. -
6 Temmuz 2007: 14:56 #14607Boss351Katılımcı
Evet sadece bir Mustangim olduğu için değil ondan delice hoşlanan onu seven ve onu kullanmak için benimle kavga edebilen bir kız arkadaşım olduğu için de şanslıyım zira böyle bayanlardan çok yok skyce
sevgiler
-
6 Temmuz 2007: 15:36 #14608skyceKatılımcıBoss351 wrote:Evet sadece bir Mustangim olduğu için değil ondan delice hoşlanan onu seven ve onu kullanmak için benimle kavga edebilen bir kız arkadaşım olduğu için de şanslıyım zira böyle bayanlardan çok yok skyce
sevgiler
Allahın sevgili kulu diye senin gibilere deniyor işte. Bir insan daha başka ne ister ki 😆 Daim olsun mutluluğunuz, çok hoşuma gitti gerçekten
-
6 Temmuz 2007: 18:17 #14609Boss351Katılımcı
eeeee Born to RUN
koşuyoruz o yüzden
-
7 Temmuz 2007: 02:36 #14610piyuAnahtar yönetici
valla skyce ve tolga’nın kız arkadasına esimi de eklemem lazım…
camaro ile arka sokaktan bir tur atıp gelecek, tek basına cıkıyor… aksilik ya benzin yokmus arabada stop etmis… bizimkisi stop eden camaro’nun o asırı agır direksiyonunu cevire cevire yanastırmıs… hemde sıkısık sokakta… kullanırken bayag da keyif alırdı… artık kısmet yeni amerikanımıza…
-
7 Temmuz 2007: 02:42 #14611zimazimaKatılımcı
tez zamanda inşallah.bekara hatun boşamak kolay derler ama ben arabamı kimseye vereceğimi sanmıyorum.canımdan çok seviyorsam bilmiyorum ama allah bununla sınamasın n’olur beni 😯
-
7 Temmuz 2007: 03:40 #14612the_judgeKatılımcı
çok asil ve hoş bi araç olmuş.güle güle kullanın .araç sanki amerikan sitelerinde gördüğüm o mustangler gib tr plakası olmasa .cilasıda çok hoş…
-
7 Temmuz 2007: 08:39 #14613Boss351Katılımcı
Saolun arkadaşlar hepiniz çok iyi insanlarsınız arabası olmayan herkes umarım istediği amerikanı alır
amerikanı olan herkes de onu hayalinde ki arabaya çevirebilir. Amerikanı eğlenceli yapan ona tutkuyla bağlanmamızı sağlayan bu sonsuz kişiselleştirilebilme özellği değil midir zaten uğraştıkça onunla ilgilendikçe o kadar çok size benzer ki artık bir parçanız olur ondan vazgeçemezsinizve evet klişe belki ama
“Sevgi Emektir”
-
10 Temmuz 2007: 17:11 #14614skyceKatılımcıpiyu wrote:valla skyce ve tolga’nın kız arkadasına esimi de eklemem lazım…
camaro ile arka sokaktan bir tur atıp gelecek, tek basına cıkıyor… aksilik ya benzin yokmus arabada stop etmis… bizimkisi stop eden camaro’nun o asırı agır direksiyonunu cevire cevire yanastırmıs… hemde sıkısık sokakta… kullanırken bayag da keyif alırdı… artık kısmet yeni amerikanımıza…
Piyu yeni gördüm bu yazdığını, eee malum işlerden..
Valla helal olsun diyorum, diyecek başka bir kelimeye gerek kalmadan. 😆
ınşallah en tez zamanda yine, yeni maceralar eklersiniz hayatınıza 😉 -
28 Temmuz 2007: 02:20 #14615piyuAnahtar yönetici
Yazı sitedeki yerini aldı (biraz gec oldu kusura bakmayın)
http://www.amerikanaraba.com/index.php?name=News&file=article&sid=118
-
7 Ekim 2007: 15:57 #14616EmRaH_COLKatılımcı
hikayede araç kadar güzel….
-
31 Ağustos 2008: 16:30 #14940powerotoKatılımcı
amerikan arabasının sevgisi işte çok farklı bişey bu tutkuyu amerikandan başka bi aracın verdiğini pek görmedim. amerikana bi araba gibi değilde sanki canlı bi varlık gibi davranıyorsunuz. hikayenizde arabanız gibi çok güzel mustang"lere bu cragar jantlar çok yakışıyor. BM shifter"de opsiyonundan çok farklı bi hava katmış. makaslardan arabanın kıç tarafı kalkık daha bi agresif durmuş. güle güle kullanın arabanızı ALLAH ayırmasın.
-
28 Ekim 2008: 11:24 #14617BARIS CENK AKKAYAKatılımcı
tolga bu araba için çok sabır etti keşke arabanın ilk halininde fotoğraflarını koysaydı ama araba çok güzel olmuş allah kazadan beladan nazardan korusun saygılarımla.
-
14 Şubat 2009: 19:52 #14635Fýrat GüngörKatılımcı
çok çok güzel araba Allah kazasız belasız günler nasip etsin darısı da benim başıma diyelim
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.