Ana Sayfa › Forumlar › Üyelerimize Özel › Amerikanınız ve Hikayeniz › 65 Fastback Mustang’im
- Bu konu 81 yanıt içerir, 23 izleyen vardır ve en son 17 yıl 5 ay önce kago90 tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
7 Haziran 2006: 15:00 #622kago90Katılımcı
Selamlar.. Ben Kağan Menekşe. Yaşım 28. Mustang ile tanışmam 1989’da dayımın 1967 Mustang almasıyla oldu. Yıllar geçti ve ben lise sondayken ilk mustangimize kavuştuk. Abimle 1973 Grande almıştık. Tamamen orjinal bir arabaydı. Balköpüğü rengindeydi, siyah vinil tavanı vardı. 302 motor ve C-4 otomatik şanzumanı vardı. O mustang ile 3-4 senelik bir beraberliğimiz oldu. O sırada dayım 1970 Boss, 1963 Ford Falcon Futura Hardtop ve bir tane de 1970 Mercury cougar alıp toplamıştı. Bunların dışında birçok amerikan arabasını toplayıp veya alıp satmıştı.
Sonrasında bir boşluk oldu ve birkaç sene amerikandan uzak kaldık. Elimizde birtek Ford minibüsler kalmıştı bunları da dayım işi için kullanıyordu. Bu durum martın başına kadar devam etti. Ben araba bakıyordum ve bir türlü zevkime göre bir amerikan bulamadım. Olanlar zaten internette gördüğüm uçuk rakamlarla satışa sunulmuş aletlerdi. Artık umudumu kesmiştim ve gidip bir 1994 Audi 80 Quattro Competition aldım. Planım yüklü para gömüp A8de kullanılan 3.8 veya 4.2 motoru koyacak hale getirmekti. Uzun araştırmalar yaptım bu sırada. Audi’nin birkaç ufak işini yaptırmak için Şaşmaza giderken o tozlu dükkanların birinde kenarda 65 mustangin ön farlarını gördüm. Audi’yi sokağın ortasında bırakıp direk girdim içeri. Çnümde tozlanmış bir şekilde 65 fastback mustang duruyordu. Sahibinin ıstanbullu olduğunu öğrendim ve o dükkanın sahibinin de dayımın arkadaşı çıkması sürpriz olmadı aslında. Dayımla beraber arabayı inceledik. Dışarı çıktık ve ben Audi’yi geri verme kararı aldım. Henüz devrini üstüme almamıştım o yüzden bu kısmı gayet kolay oldu..
Sonrasında bir hafta civarında pazarlığın sonuçlanmasını bekledim ve güzel haber geldi ve anlaşmıştım. Arabayı Çmit Karan’a toplamışlar. Amerikadan getirttiklerinde renk kırmızıymış. Sonrasında şu andaki rengine çevirmişler. Düz şanzumanda problem varmış ve bunun da etkisiyle c-4’e çevirmişler. Ben arabayı aldığım ilk gün 195/50/15 olan lastikleri 205/60/15 ile değiştirdim. Arkası fazla kalkık görünüyordu ve birkaç gün içinde arkayı 4 cm civarında indirttim. Sonrasında arabayı komple bakıma soktum ve 2 hafta sonra motor ve kaput içi boyanmış, bakımı yapılmış, havalı direksiyon takılmış bir şekilde geri aldım. 289 cu in’lik olan motor kodunu internette arattırıp orjinal halinin 4 barrel olduğunu oğrendim. Sonrasında Mekanik Oto’dan Sinan Bey ile tanıştım bu site sayesinde ve ondan 4 barrel emme manifoldu ile 4 barrel karbüratör aldım. Bunları da geçen hafta taktırdım. Cumartesi ve pazarları dışında arabayı neredeyse hiç trafiğe çıkartmıyorum. Şaşmaz yolu da olmasa haftada 10-15 km yapacağım sanırım..
ıleride klima almayı ve motor, fren ve süspansiyon modifikasyonu yaptırmayı planlıyorum. Umarım eşsiz bir araba yapabilirim..
-
7 Haziran 2006: 15:25 #10052auyilmazKatılımcı
Guzel otomobil bulmussun, iyi gunlerde kullan…
-
7 Haziran 2006: 15:26 #10053XLR-VKatılımcı
Gule gule kullan enfes bir araba olmus
-
7 Haziran 2006: 15:47 #10054kago90Katılımcı
cok sagolun.. Umarım daha iyi olur. Orada yazmayı unuttum ama jantlar da kesinlikle degisecekler listesinde
-
7 Haziran 2006: 16:30 #10055firrebirdKatılımcı
Gayet hoş bir parça, asi bir duruşu var.. iyi çalışma olmuş tebrikler
Güzel günlerde kullanman dileğiyle.. -
7 Haziran 2006: 17:42 #10056AnonimZiyaretçi
Harika bir araba güzel günlerde kullan.
-
7 Haziran 2006: 20:46 #10057SzopenKatılımcı
Araban çok güzel, güle güle kullan..
-
7 Haziran 2006: 21:05 #10058AngelusKatılımcı
Mustang budur işte gerisi traş….
-
8 Haziran 2006: 01:06 #10059piyuAnahtar yönetici
guzel bir cant-lastik kombinasyonu ile muhtesem durus olur… aman ilk rastladıgını alma, camurluklara sıgmasına, saga sola donuslerde surtmemesine cok dikkat et… ayrıca mumkunse denemeden alma, on lastiklere cok cok dikkat et…. onler 225i kesin gecmesin, zor olur, problem yaratır… arkalarda ise olabildigince kalınlastırmanı oneririm… 275 filan enfes olacaktır…eger buyuk gelmezse…
-
8 Haziran 2006: 01:35 #10060merdogduKatılımcı
Helal olsun cok güzel. Hastayım bu arabaya .Sanki bu arabayı odtü de gördüm. Neyse Allah kaza bela vermesin kardeş. Güle güle kullan ve bak
Bu arada mustang armasından nerde bulabilirim. Bi tane alıp koycam odama falan
-
8 Haziran 2006: 02:10 #10061kago90Katılımcı
Piyu,
aynı fikirdeyim. Jant lastik cok onemli. Çn için sanırım 225, arka için ise 245 falan kurtarabilir ama emin diilim. Cunku su andaki süspansiyon ile bu dediklerimiz muhtemelen sorun cıkaracaktır. Param olunca bunları kökten halledicem.
Merdogdu,
oncelikle sagol. Evet arabayı odtude gordun. Ben metalurjideyim. Arada bir orada olacak araba. Mustang arması için ise ne istedigini haber ver ben bir bakiyim.
-
8 Haziran 2006: 02:14 #10062Mustafa YÜKSELKatılımcı
araban müşiş güle güle kullan geçen hafta ulusta heykelin ordan geçerken aynı gün de biyerde park halinde gördüm ama nerde olduunu hatırlamıyorm.
saçlarında beyaz varmı
-
8 Haziran 2006: 02:50 #10063kago90Katılımcı
geçen hafta ulusta diildim. Hatta 28 yasında oldugumdan sacımda beyaz da yok haliyle. Yine de sagolun..
-
8 Haziran 2006: 02:52 #10064AngelusKatılımcı
Ankarada idin değilmi.. Yanlız sol ön jantta hafif bir eğrilik gördüm bir ara Tempestle buluşup düzeltin
-
8 Haziran 2006: 10:49 #10065Mustafa YÜKSELKatılımcı
yav araba baskasinda olabilirmiydi peki?
-
8 Haziran 2006: 13:21 #10066kago90Katılımcı
hmm ben de niye bu araba cok yakıyo diyodum :p
-
8 Haziran 2006: 14:01 #10067atilaKatılımcı
Bir iki hafta önce Şaşmazda bende gördüm arabanı ve bi OFFF çektim. Güle güle kullan, tam bir deli tay gibi duruyor alet.
-
8 Haziran 2006: 20:42 #10068ann71Katılımcı
yaa aracınıuz mükemmel 22 k ya böle bişey benim hayalim hatta hayal ötesi… kazasız ve masrafsız kullanmanız dileğiyle.
-
8 Haziran 2006: 21:52 #10069Pontiac301Katılımcı
mustangin owners manualini okuyan varmı, mümkünse ilk sayfasını,
ilk servise gidin ve vidaları sıktırın! bunun sebebi seri üretim ve detaysızlık,
sonuç itibariyle mustang yani,camaro değil!
-
8 Haziran 2006: 23:35 #10070merdogduKatılımcıkago90 wrote:Merdogdu,
oncelikle sagol. Evet arabayı odtude gordun. Ben metalurjideyim. Arada bir orada olacak araba. Mustang arması için ise ne istedigini haber ver ben bir bakiyim.
Cok iyi ya. Arada bir ODTÇ de olacak diyorsun. Rica etsem , mümkünse ne zaman olacağını haber versen de şöyle gözlerimle bi görsem, doya doya baksam
Ben de inşaat ta asistanım. Hergün okuldayım yani. Ha bu arada arma konusunda saol. Ben sadece herhangi bir mustang arması istiyorum, alıp koyacam odama. Nerde bulabilirim ve fiyat falan nasıldır acaba?
-
8 Haziran 2006: 23:53 #10071onemicKatılımcı
harıka bır araba bur bızdede vardı 72 mustan mach 1 sattık ne yazıkkı ama yıne alıcaz:D dıkkat et kazasız belasız
-
9 Haziran 2006: 03:26 #10072piyuAnahtar yönetici
merdogdu,
bende cok iyi durumda bir amblem var, satmayı dusunmuyorum ama aa-Club olayına giris esnasında elimdeki bazı parcaları satıcam… o sırada almak istersen konusuruz…
-
9 Haziran 2006: 04:32 #10073kago90Katılımcı
cok sagolun dusunceleriniz icin. Bence de 22k’ya boyle birsey cok düşeş oldu.
Bu arada pazartesi gunu 99% odtudeyim. Metalurjide olcam. Zaten gecerken duyarsın hehe :p..
-
9 Haziran 2006: 12:07 #10074merdogduKatılımcıkago90 wrote:Bu arada pazartesi gunu 99% odtudeyim. Metalurjide olcam. Zaten gecerken duyarsın hehe :p..
Kesinlikle duyarım yolun hemen yanındayım zaten. Ama sen yine de yanından gecerken, kasisde, şöyle bi gaz versen de titresek Bu arada pazartesi ugrarım o zaman metalurji garajına 😉
Piyu,
Saol. Satmaya karar verdiğinde haberim olsun o zaman. Ama ne kadar isteyeceğini kestiremiyorum. Umarım fazla istemezsin 😉
-
9 Haziran 2006: 14:43 #10075auyilmazKatılımcı
merdogdu, Ustadim aletin amblemi bile cok para ediyor, ustune ustluk bulmasi apayri bir dert, benim ilk goz agrim oldugundan iyi bilirim. Tahminimce bende de var, bulabilirsem buradan yazarim, 2 ev 1 garaj arasi cok karisti ortalik, ne nerde bilmiyorum.
kago90, ya otomobilini ruyamda gordum, sesi guzeldi. Unutmadan yazayim dedim. Ama otomobilin ruyam boyunca renkten renge girdi, Piyu’da bana onun renk ozelligi oyle, siyah her renge donusebiliyor felan anlatiyordu.
-
9 Haziran 2006: 20:20 #10076ann71KatılımcıPontiac301 wrote:mustangin owners manualini okuyan varmı, mümkünse ilk sayfasını,
ilk servise gidin ve vidaları sıktırın! bunun sebebi seri üretim ve detaysızlık,
sonuç itibariyle mustang yani,camaro değil!
aracın sahibi ben olsam uçarak kafa atardım
-
9 Haziran 2006: 20:43 #10077Pontiac301Katılımcı
bu dediğim şaka değil gerçek!
-
10 Haziran 2006: 00:08 #10078NOMADKatılımcı
söylediğin gerçek haklısın özellikle o yıllarda hemen hemen tüm user manual larda aynı şey yazılı, hatta günümüz otomobillerinin bakım kitapçıklarında dahi aynı şey yazılıdır. ilk servis ve belirli kilometrelerde civata, somun, ıvır zıvır birçok parçanın yeniden torklanması kontrol edilmesi gerekir. Olay Ford Mustang e özel değildir, yada Camaro nun bakımında farklı bir yol yoktur.
Yeri gelmişken bakım kitapçıklarından 2 tavsiye:
1) Jantların araçtan sökülmesi yeniden takılması durumunda 200 miles tamamlanıncaya kadar bijonlar kontrol edilmeli gerekiyorsa tekrar sıkılmalıdır.
2) Araçların kilometre tellerinin her 10000 miles ta sökülüp yağlanması gerekmektedir.
-
10 Haziran 2006: 02:00 #10079piyuAnahtar yönetici
bijon kontrolü olayında şu da yapılıyor. Mesela lastik patladı ve degistirdin, cok asırı asılmaya gerek yok, mantıklı bir guc seviyesinde bırakıp yola cıkmak 15-20dak sonra filan durup bir kontrol etmek gerekiyor, o sırada zaten boslugu varsa alınmıs oluyor….
-
10 Haziran 2006: 13:00 #10080ann71KatılımcıPontiac301 wrote:bu dediğim şaka değil gerçek!
gerçek ewet ama totoşluk amacıyla yazıkmış
-
10 Haziran 2006: 13:12 #10081Pontiac301Katılımcı
totoşluk! kelimelere biraz dikkat!!!
gerçek ewet ama totoşluk amacıyla yazıkmış [/quote]
-
10 Haziran 2006: 22:09 #10082Tümer ARCANKatılımcı
ann71 sana bi tavsiyem var. burası japon modifiye forumları değil. amerikan sevenlerin buluştuğu bir forum. ayrı bir kültürdür amerikancılık.ben bu totoşluk falan kelimesine çok gıcık oldum şimdi. amerikan sevenler. birbirlerini yolda gördüklerinde selamlaşıp da geçer. hatta kenara çekip sohbet ederler de. biri yolda kaldımı öteki bakıp geçmez. herzaman birbirlerine destek olurlar. forumları okursan insanların burada bazı konularda birbirlerine nasıl yardımcı olduklarına şahit olacaksın. gerek bilgi gerek fiiliş yardım olarak.hatırlatayım. amerikan araba.com forumlarındayız. teneke.com falan değil burası. amerikan arabasınıu sevmek sadece arabayı sevmek değil. amerikan arabası kültürünün gerektirdiği gibi davranmaktır. özellikle konuyla ilgili bi yerdeysen ❗ burada birbirimize totoş demeyiz. burada birbirimize bu aşkı anlatırız. bilmeyenler bilenlerden bişeyler öğrenir. burada AA bilgisi ve sevgisi paylaşılır. öylesine bir forum seğil.bu insanların bir çoğu çeşitli organizasyonlarla buluşurlar( henüz katılma şansım olmasa da) sanal bi ortamdan ibaret değil. yarın birgün birbirimizin yüzümüze bakıcaz. ayrıca kimse burada totoşluk amacıyla kimseye bişey yazmaz. yukarıda bahsettiğim gibi bilgiyi paylaşmak amacıyla yazar.çünki herkes isterki sayısı az olan amerikanlara sahipleri iyi baksın. işte amerikan kültüründen bahsetmemi zorunlu kılan da bu. budur bu kültür. benim AA yok malesef. ama istediğim bişey vardır. oda herkesin elindeki AA ların kıymetini bilmesi. çünkü o arabalar sadece onların değildir. mesela bu mustanga bişey olduğunu duysam benim içim cız eder. hergün hurdalara atılan AA ları düşünüp te kendi kendime kudurduğum olur. sonuç olarak bu ortamda böle işamlar yanlıştır. belki yarın öbür gün bi organizasyonda yüz yüze bakıcaz. ben sana burda nasılsa sanal ortam deyipte saygısızlık edersem. yarın bi yemek masasında arkamı dönmek zorunda kalırım.ama bu sadece değil önemli olan. daha önemlisi. AA kültürünün getirdiği gibi davranabilmek. dahada önemlisi ise. insanlığın gerektirdiği gibi diyalog kurabilme yeteneğine sahip olmaktır. anlayışını bekliyorum ve teşekkür ediyorum. bu arada mustang a bayıldım allah kaza bela vermesin. çok haşin bi duruşu var. hayırlı olsun kaan. çok acaip bi araba.
-
11 Haziran 2006: 00:50 #10083piyuAnahtar yönetici
kelimenin kullanım amacı sevimli bir kelime olmasındandır umarım…
ya da baska amacla kullanıldıysa da soylenen kisiden bir özür dilenir, amacı aştığı anlaşılır, barışır konu kapanır… sonra muhabbete devam…
-
11 Haziran 2006: 03:03 #10084AngelusKatılımcı
ne demek bu kelime?
-
11 Haziran 2006: 03:40 #10085piyuAnahtar yönetici
valla ben daha önce 1 kişi için dendiğini duymuştum… sanırım gay civarı bişi ama emin değilim… bende soracaktım )
-
11 Haziran 2006: 03:48 #10086XLR-VKatılımcı
Araya gireyim onemli olan soylenmek istenen seyin ne amacla soylenmek istendigi … biraz Benjamin Franklin benzeri bir sey oldu ama sunu demek istiyorum eger soylenen sey kotu bir niyetle degilde saka ve bunun gibi seylerle soylenmisse ok ama yinede bunun bi olcusu olmali ve birbirini gormeyen kisiler sadece forum arkadaslari bile olsalar biraz dikkatli olmalarinda fayda var derim .
AA kulturu de AA sahibi olmakla bitmez veya her AA sahibi AA kulturune haiz olmus demek dogru olmaz ….Yani findik kabugunda :
Asaleti parayla satin alamazsiniz bu AA kulturu de boyle bir sey -
11 Haziran 2006: 03:53 #10087auyilmazKatılımcı
Tam gay degil ama nasil diyeyim, boyle sey gibi, erkek ama, yatkin…
Birde boyle tatli dille karsisindakine işaf etme sekli, nasil diyim “totoşuuummm benim, yerim ben şeniiiii, ben şeni çok şeviyoyum yaaa”
Saniyorum ki kotu anlaminda degildir, ben baska anlamda kullandigini dusunuyorum arkadasin…
-
11 Haziran 2006: 04:40 #10088AngelusKatılımcıXLR-V wrote:Araya gireyim onemli olan soylenmek istenen seyin ne amacla soylenmek istendigi … biraz Benjamin Franklin benzeri bir sey oldu ama sunu demek istiyorum eger soylenen sey kotu bir niyetle degilde saka ve bunun gibi seylerle soylenmisse ok ama yinede bunun bi olcusu olmali ve birbirini gormeyen kisiler sadece forum arkadaslari bile olsalar biraz dikkatli olmalarinda fayda var derim .
AA kulturu de AA sahibi olmakla bitmez veya her AA sahibi AA kulturune haiz olmus demek dogru olmaz ….Yani findik kabugunda :
Asaleti parayla satin alamazsiniz bu AA kulturu de boyle bir sey+1
-
11 Haziran 2006: 21:46 #10089ann71Katılımcı
ya abartılıcak bişey deil arkadaşlar sadece şaka amaçlı yazılmış bişey gaylikle fln alakası yok. amerikandelisi adlı arkdaşım niye bu kdr tepki gösterdi anlayamadım. eğer kötü amaçlı yazsam “totoş” demezdim. burda totoş şirin bi kelime hakaret değil. cümle söyle ..
“””gerçek ewet ama totoşluk amacıyla yazıkmış “”
türkçe si olan arkadaşlar totoş yerine gay koysun bi anlam ifade ediyormu? hayır peki t…. geçmek, dalga geçmek gibi kelimeler konunca anlam ifade ediyor mu? ewet. ozaman alınganlık göstermenin anlamı yok zaten. lafı söylediğim arkadşım da alınganlık göstermemiş.
artı japon modifiye sitesi olamdığını biliyorum kaldıki japon modifiye forumunda da karşındaki ne gay diyemezsin. bunun kültürle alakası yoktur. japon aracı kullananlar salak aptal gay veya benzeri şeyler değillerdir. 3 kolları 3 gözleri yoktur sadece coca cola pet şişesi kdr motoru olan araçlar kullanan çekik gözlü arkadaşlardır
eleştri yaparken amaç yapıcı olmaktır saldırgan ve kırıcı olmak değil..saygılarımla..
-
12 Haziran 2006: 01:09 #10090Mustafa YÜKSELKatılımcıann71 wrote:“””gerçek ewet ama totoşluk amacıyla yazıkmış “”
türkçe si olan arkadaşlar totoş yerine gay koysun bi anlam ifade ediyormu? hayır peki t…. geçmek, dalga geçmek gibi kelimeler konunca anlam ifade ediyor mu? ewet. .
saygılarımla..
gerçek ewet ama ipnelik amacıyla yazıkmış = bu sonucu çıkarırdım ben bu yazdıklarından
gerçek ewet ama gaylik amacıyla yazıkmış
gerçek ama t.. geçmek amacıyla yazıkmış
bu kelimeleri yerine koyduunda anlamlı cümleler çıkabiliyo dikkat etmek lazım
“”””tarafsız ca yazmaya çalıştım amacım kimseyi kırmak değil “””” , herkes yanlış anlaşılabilir mühim olan erken farkedip hataları kapatmak
-
12 Haziran 2006: 03:23 #10091Tümer ARCANKatılımcı
ann71 arkadaşım ben de yanlış anlamışım demekki. bazen insandan insana değişir bi cümleden çıkan anlam kusura bakma.benim çevremde 2 insan birbirini daha tanımadan totoş falan derse öbürü bunu şaka olarak algılamaz.bu biraz içinde bulunulan çevreyle bağıntılı. sorun yok yani.sen sonuçta o cümleyi art niyetli bi şekilde kullanmadığına göre benim eleştrimde boşuna.sonuçta sen bunu makara amaçla sölemişsen bende bu eleştriyi art niyetle sölenmiş bi cümle için yazmışsam, bu benim eleştrilerimin adresinin önünü keser.sonuç olarak yanlış anlamışız. büyütecek bişey yok. sende kusura bakma olur böle. yazı dilinde mimik olmadığı için bazen yanlış anlaşılmalar da oluyo.geçen sefer de olmuştu böle şeyler. neyse özür
-
12 Haziran 2006: 12:30 #10092ann71Katılımcı
karşılıklı anlayış için teşekkürler..
-
12 Haziran 2006: 18:06 #10093Mustafa YÜKSELKatılımcı
burdan hapimiz kardeşiz sonucu çıkar
-
13 Haziran 2006: 16:12 #10094Tümer ARCANKatılımcı
biz teşekkür ederiz hepimiz kardeşiz tabiki.
-
13 Haziran 2006: 16:45 #10095ann71Katılımcı
hepimizz gardaşız bu kavga ne diyee…
amerikan dururken japonlar ne diyee…
mahsun kırmızı gülü saygıyla selamlıyoruz..
bu arada ismi lazım deil bi amerikancı kardeşimiz trans am ın da ankaralı turgut ve ibrahim tatlıses dinlio. mahsun diyince aklıma geldi.. o arkadaşı da allaha havale ediorm.
-
15 Haziran 2006: 20:07 #10096emrekaanKatılımcı
zewk be arkadaşım.. zevk.. ben hem metalica dinlerim, hem ibrahim tatlı yani anlayacağın, amerikancı rock çu ya da hip hop çu olacak die bir kural yok. biz amerikanları taklit etmiyoruz.. türk kültürünü de yansıtmak gerek.. sadece amerikanın arabalarını seviyoruz..
-
16 Haziran 2006: 00:41 #10097AngelusKatılımcıemrekaan wrote:zewk be arkadaşım.. zevk.. ben hem metalica dinlerim, hem ibrahim tatlı yani anlayacağın, amerikancı rock çu ya da hip hop çu olacak die bir kural yok. biz amerikanları taklit etmiyoruz.. türk kültürünü de yansıtmak gerek.. sadece amerikanın arabalarını seviyoruz..
Ya ben şimdi ilk defa hayatımda müslüm gürses cd si aldım dinliyom camaro ‘da Ne olcak şimdi???
-
16 Haziran 2006: 00:44 #10098Mustafa YÜKSELKatılımcı
ben müslümü taktir ettim albüme para vermedim ama bir iki parçası hoşuma gitti şlu rainbow ınki süper
1 haftadır tek albüm dinliyorm billy idol greats hits
başlıgın içine ettk gibi özür dilerim
-
16 Haziran 2006: 15:18 #10099ann71Katılımcı
eheh kural koydum bundan sonra a.a da lil jhon dinlenicek
-
17 Haziran 2006: 03:06 #10100yukiKatılımcı
harika bir parça olmuş kazasız belasız kullanman dileğiyle
böyle toplatmak bana da nasip olur inşallah -
19 Haziran 2006: 18:47 #10101emrekaanKatılımcıAngelus wrote:emrekaan wrote:zewk be arkadaşım.. zevk.. ben hem metalica dinlerim, hem ibrahim tatlı yani anlayacağın, amerikancı rock çu ya da hip hop çu olacak die bir kural yok. biz amerikanları taklit etmiyoruz.. türk kültürünü de yansıtmak gerek.. sadece amerikanın arabalarını seviyoruz..
Ya ben şimdi ilk defa hayatımda müslüm gürses cd si aldım dinliyom camaro ‘da Ne olcak şimdi???
şarkıyı sevdiysen kulakların şenlenecek. sevmediysen, kulakların sağır olacak ne olacak başka.. istediğini dinlersiniz kardeşim. keyif sizin zevk sizin keyfinize bakın başkasının ne dediğine aldırmayın onlara ne sizden ehe ehe çok saygılar. bu gün çok mesaj yazdım. inşallah banlanmam siteden. (çok pardon doğan abi ya.. bu başlığa yazmadan geçemedim..)
saygılar amerikan araba tutkunları!!!!! 😈 horrrn horrrrnnnnn 😈
-
23 Haziran 2006: 12:58 #10102İNFERNUSSKatılımcı
herkese selam,
uzun zamandır forumşlara uğramadım da özlemişim buraları
arabanız hayırlı olsun,ALLAH kazasız belasız kullanamyı nasip etsin..
şaşmazda otokaya ‘yı bilirmisin, abim geçenlerde bana buna benzer bi mustang fotoğrafı atmıştı da ,tanışıyormusunuz acaba?
-
23 Haziran 2006: 13:02 #10103İNFERNUSSKatılımcı
aha fotoğrafı da buldum
-
24 Haziran 2006: 13:38 #10104kago90Katılımcı
hehe cok tanıdık geldi araba abinizi tanıyorumdur ya da orada tanısmısımdır. Ama bu cekildigi yeri tam hatırlamadım. savaş abinin orası mı yoksa makasçının orası mı?
-
24 Haziran 2006: 14:18 #10105İNFERNUSSKatılımcı
bizim dükkanın hemen karşısı olsa gerek,abim çekti de bana attı,neresi olduğunu bilmiyorum
dedi burda bir mustang var fln dedi,çok toplu fln,at bakiyim resim dedim kırmadı attı
-
9 Temmuz 2006: 03:59 #10106merdogduKatılımcı
-
9 Temmuz 2006: 16:24 #10107kago90Katılımcı
Selam,
o fotografi biliyorum ve bence acayip guzel bi alet. Jantları arastırmıstım zamanında. Fakat porsche jantı oldugundan arabada bayaa bi modifikasyon yapılması gerekiyor bildigin gibi. Jant olarak aklımda GT40 orjinal jantları var su an için. Kaput kısmını ise ben begenmemistim ama zevk birsey diyemem.
Okula ise gelmiyorum artık proje bittigi icin.. Sehirde gormek istersen haberlesiriz.
-
12 Temmuz 2006: 04:41 #10108-aLicaN-Katılımcı
hayırlı uğurlu olsun bu araba 34 plakalımıydı ?
-
12 Temmuz 2006: 13:41 #10109kago90Katılımcı-aLicaN- wrote:hayırlı uğurlu olsun bu araba 34 plakalımıydı ?
sagolun, evet 34 plakaydı şimdi 06..
-
22 Temmuz 2006: 23:28 #10110hanpowerKatılımcı
Allah kazadan beladan korusun.cok guzel araba
-
24 Temmuz 2006: 00:16 #10111mustang6790Katılımcı
selamlar merdoğdu gönderdiğin resim çok güzel mustanga ne taksan yakışır valla ben ford mustang hastasıyım arıyorum ama biraz zor bulunan bi araba bana yardımcı olursanız çok iyi olur
-
24 Temmuz 2006: 00:30 #10112mustang6790Katılımcı
TEBRıKLER GÇLE GÇLE KULLAN.HEPıNıZıN Bı MUSTANGI VAR BENıM YOK YAA BEN MUSTANG HASTASIYIM.BANADA BEN MUSTANG ARIYORUM AMA BıRAZ ZOR YAA BEN BULAMIYORUM BANA YARDIMCI OLURSANIZ ıı OLUR
-
29 Temmuz 2006: 02:30 #10113merdogduKatılımcı
Selam mustang6790
Walla ben de hastasıyım ama yok ki ben de zaten. Nası hepimizin var. Allah söletiyo walla:)).
Keske öle olsa.
Bulursan haber ver de kutlayalım… ))Bu arada Kagan arkadasım seninkini sanırım gecen gün cinnah parelelindeki yolda park halinde gordum. Plaka bilmediğim için emin olamadım ama durup baktım epey. Biraz bakımsız gorunuyodu,yazık ama
-
29 Temmuz 2006: 02:38 #10114kago90Katılımcı
selam
ya ben tatile gitmiştim araba haliyle tozlandı bayaa bi. 1 saattir içinde oturuyorum kendimi kotu hissettim hakkaten. Yarın sabah ilk iş araba yıkanacak aklımda bi bu var. Huzurlarınızda ozur diliyorum arabamdan
-
29 Temmuz 2006: 02:43 #10115merdogduKatılımcı
Tatil boyunca araba orda mı durdu. Allah korumuş walla başına bişey gelmemiş. Geçmiş olsun Hem bana söleseydin ben yıkardım be O nu
-
29 Temmuz 2006: 13:32 #10116kago90Katılımcı
hehe sagol. Kuzen bakıyordu da son iki gun çankaya belediyesinin duyarlı işçileri ortalıgı batırmış..
-
22 Kasım 2006: 00:56 #10117mustangdelisiKatılımcı
merhabalar,
aranıza yeni katıldım arkadaşlar..ben varya bu arabayı kullansam sevinçten ağlarım..çok şanslısın arkadaşım dayının ilgisi varmış amerikanlara kazasız belasız -
22 Kasım 2006: 00:58 #10118mustangdelisiKatılımcı
ya arkadaşlar aklıma gelmişken benimde az miktar bi param var hurda halinde bi amerikan arıyorum..ilk tercihim tabiki mustang yardımcı olursanız sevinirim
-
22 Kasım 2006: 03:29 #10119piyuAnahtar yönetici
mustangdelisi, aramıza hosgeldin… heyecanını anlıyorum fakat dogru konusmak gerekirse hurda mustang bulman cok cok zor… hurdası ile iyi para ediyor…
sen parana göre hayal kurup bir amerikana ulas, daha sonra zaman icerisinde tum hayallerini elde edersin…
-
31 Mayıs 2007: 01:56 #10120kago90Katılımcı
jantlar geldi. Benim istediklerim gelemedi ama olsun.. Adamlar 1 ay minimum sure vermisler jantlar için ben de vazgectim ve klasik olarak TT2 aldım. 16 inch jantlar 215 55 16 lastikler var. 1-2 gun icinde de diger parcalarım geliyor. onlar da takılınca detaylı bilgileri veririm. simdilik bu iki fotografla idare edin.
-
31 Mayıs 2007: 02:20 #10121piyuAnahtar yönetici
ben begendim… güle güle kullan… bu arada siyah fastback cok guzel oluyor yaw
nazar degdirmemem lazım
enfes bir boya ustune 4-5 kat cila inanılmaz durur…
arkadaki gto mu desem tempest mı desem? nedir…(aramaya usendim)
-
2 Haziran 2007: 04:11 #10122kago90Katılımcı
arkadaki araba 64 grandprix. 68 yılından beri aynı kişide..
-
2 Haziran 2007: 10:57 #10123piyuAnahtar yönetici
mumkun olursa onun da fotoları guzel olur…
bu arada senin yazdıkların ve fotoları da sitedeki diger bolume ekliyorum… forum’a giremeyenler de gorsun…
-
2 Haziran 2007: 13:05 #10124kago90Katılımcı
okdir. Grandprix icin fotolar asagıda.. Grandprix’de en hayran oldugum olaylar en başta uzerinde Houstan Texas yazan headers, sonrasında Zeniş marka hava filtresi ve en onemlisi yan konsoldaki manifold vacuum gostergesi (economy-power aralıgını gosteriyor. Bu olayın nasıl yapıldıgını bilen varsa lutfen yazsın, kendi arabama uygulamak isterim)
-
2 Haziran 2007: 14:57 #10125FireBirdKatılımcı
Mustang de Grand-Prix de süper..bende zamanında çekmiştim bu Grand Prix’in resimlerini..bulabilirsem atacağım.allah kazasız belasız kaan
-
3 Haziran 2007: 00:14 #10126piyuAnahtar yönetici
fotolar icin sagol… tas gibi duruyor valla… maasalah
ukalalık yapıyor gibi olmayayım ama gaza bastıkca vakum artıyor ve arabanın birkac parcasını bu vakum sistemine baglamıslar… karburator’e etki ediyor, klimaya etki ediyor… rolantı ayarlamaya etki ediyor… vakum olan bir hortumu ölçebilecek özelliklere sahip bir cihaza baglayınca ölçebilir…
ama işin teknik olarak uzmanı olmadıgımdan net cevap veremiyorum…
-
3 Haziran 2007: 00:19 #10127piyuAnahtar yönetici
ek olarak sanzımana da etki ediyor…
Kaan buldum senin icin
Vacuum Gauges and Pressure Gauges
http://www.anver.com/document/vacuum%20components/vacuum%20gauges/gauge-vac.htm
-
3 Haziran 2007: 11:55 #10128kago90Katılımcı
baktım bu siteye ama sadece satılanları gosteriyor sanırım. Benim ogrenmek istedigim ne sekilde baglantı yapıldıgı.. Cunku dogru sekilde baglayıp calıstıramamıslar daha once. Bu baglantı yapılırsa dedigin gibi cok faydalı oluyor.
-
3 Haziran 2007: 14:39 #10129piyuAnahtar yönetici
baglayıp calıstıramadılar ise ya gosterge bozuk ya da vakum kacagı var… eger vakum kacagı var ise durum daha vahim, araba tam olması gerektiği gibi calısmıyor demektir…
not:ülkemizdeki bilincsiz ustalar vakum gereken bazı giriş-çıkışları ne oldugunu anlamadıklarından ucuna vida takmak sureti ile tıkarlar ve bir halt ettiklerini sanırlar…
-
3 Haziran 2007: 20:08 #10130kago90Katılımcı
benim araba ile ilgili diildi durum. Daha onceki denemelerinde baglayamamıslar. Gerekli gosterge alınırsa baglatırım diye dusundum . Aynen dedigin gibi altına bir vida baglayıp tıkayarak bu sorunu! cozuyolar.
-
26 Haziran 2007: 19:42 #10131AnonimZiyaretçi
Kaan selam,
Araban cok guzel ve tum ovguleri hakediyor. Istanbul’a gelme planin vardi araba ile bir gelisme var mi? Geldiginde bizim fastbacleri de tanistiralim. -
26 Haziran 2007: 21:46 #10132kago90Katılımcı
abi cok sagol dusuncelerin icin, geliyorum bu cuma ama mustangle diil .. cumartesi etrafı gezicem aksama kadar ne gorebilirsem gormeyi denicem . Cumartesi ararım zaten.
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.