Ana Sayfa › Forumlar › Üyelerimize Özel › Amerikanınız ve Hikayeniz › Tire Polishing
- Bu konu 28 yanıt içerir, 18 izleyen vardır ve en son 17 yıl 8 ay önce
illetyus tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
16 Mayıs 2006: 11:39 #585
AnonimZiyaretçiYa arkadaşlar TR de neden hiç kimse lastik parlatıcı spreylerden kullanmıyor, buradamı bulunmuyor yoksa fazla bilinmiyormu ondanmı merak ettim.
-
16 Mayıs 2006: 12:43 #9380
AngelusKatılımcıBen kullandım 1-2 kere güzel sonuç veriyor.
-
16 Mayıs 2006: 13:02 #9381
tolga74Katılımcısprey köpükler daha iyi sonuç veriyor
-
16 Mayıs 2006: 18:28 #9382
AnonimZiyaretçiBenim arakadaşın ws6 ‘sında yapmışdık arabanın poposu durmuyordu.Belkide düşük profilli lastik olduğundandı.Ama yıkadığımızda bile çıkmamışdı yağlı bi şeydi.
-
16 Mayıs 2006: 19:54 #9383
AnonimZiyaretçiUSA da her Car Wash istasyonunda kullanılan rutin bir sprey lastiğin yan yüzeyine sürülüyor, o kadar kaliteli ki 3-4 gün lastiğe ıslak bir görüntü veriyor. Normalde arabamızı yıkadıktan 5 – 10 dk sonra lastik kuruyor nerdeyse beyaz görünüyor 👿 , bu spreyler arabayı gercekten cok temiz gösteriyor 😉 .
-
16 Mayıs 2006: 23:42 #9384
SzopenKatılımcıBabamda ıslak gösteren değil fakat lastiği yeni gibi gösteren bi sprey var, süngerle sürüyo lastik temizleniyor ama ıslak gözükmüyor. Islak gösterenler zaten lastiğe zararlı diye biliyorum ?
-
17 Mayıs 2006: 00:20 #9385
Chevy_Killer_89KatılımcıBen hep arap sabunu kullanıyordum, Nova bizde oldugu için, bagajından arap sabunu eksik olmazdi:)
17 Mayıs 2006: 01:35 #9386
piyuAnahtar yöneticibazı yıkamacılarda kullanılan spreyle puskurtulen siyah yuzeyleri 3-4 gun pırıl pırıl yapan bir sey var (sey dedim cunku nedir bilmiyorum)
-
17 Mayıs 2006: 21:28 #9387
Mustafa YÜKSELKatılımcı1–arap sabunu
2–lastik artık çok beyaazlamışsa bezle tiner uygulaması
3–düzenli temizlik1-3 herzaman yapılmalı lastik 1-3 ü yemiyosa 2 uygulanmalı
-
25 Mayıs 2006: 16:42 #9388
berkozlerKatılımcıinanmıyorum yaa!!tiner,arap sabunu…arkadaşlar bunlar lastiğe ne yapıyor biliyormusunuz…olmadı tuz ruhu kezzap falanda dökün…sakın haa bu tarz maddeler uygulamayın siz siz olun..köpük sprey tercih edin..armor all 10 ytlmi ne..zaten nelere ne paralar veriyoruz..
-
25 Mayıs 2006: 18:10 #9389
Mustafa YÜKSELKatılımcıyav kardeş lastik eskidiyse az ömrü kaldıysa zaten rengi ölüdür ve tiner bu lastiği aşındırır zaten aşınınca altındaki saf siyahlık ortaya çıkar (metal yüzeyi zımpara ile parlatmak gibi)
arabsabunu nun bildiğim bir kötü etkisi yok ,, varda ben mi bilmiyorum ? :S
-
26 Mayıs 2006: 03:13 #9390
theunforguvenKatılımcıcolada güzel sonuç verir
-
26 Mayıs 2006: 03:38 #9391
XLR-VKatılımcıHangi cola ama ?
Pepsi mi ,Coca mi lol -
26 Mayıs 2006: 04:13 #9392
theunforguvenKatılımcıXLR-V wrote:Hangi cola ama ?
Pepsi mi ,Coca mi lolyerliyse turka yabancıysa coca
-
26 Mayıs 2006: 04:17 #9393
XLR-VKatılımcıHe he guzel
Anlasilan gazoz hikaye sanirim cola daha kullanisli bir sey lastik sektorunde bile ise yariyor ya -
26 Mayıs 2006: 17:15 #9394
MemoKatılımcıChevy_Killer_89 wrote:Ben hep arap sabunu kullanıyordum, Nova bizde oldugu için, bagajından arap sabunu eksik olmazdi:)
26 Mayıs 2006: 19:34 #9395
Mustafa YÜKSELKatılımcıkola aslında iyi fikir
arabam olursa eski lastiklerinde istatistik bile yapabilirim bu konuda
-
26 Mayıs 2006: 22:42 #9396
Chevy_Killer_89KatılımcıKeisnlikle arap sabunu cok guzel parlatıyor, hem de bir kac gun duruyor(kirlenmezse lastik hep duruyor)…
Cola kromu parlatiyor, Myşbusters de izlemiştim:)
26 Mayıs 2006: 23:34 #9397
Mustafa YÜKSELKatılımcıaklıma geldi bide nikelaj parlatıcısı var
ıslak sigara jelatini
mükemmel yapıyo polisaj dan çıkmış gibi. eski tampona yapmıştık şimdi babamın arkında ampon sadıktan çıktı çillenmişti bi geçtik jelatinle 6 yıl falan oldu hala pırıl pırıl ayna gibi -
31 Mayıs 2006: 11:11 #9398
firrebirdKatılımcıvayy bee, süper
hem ucuz hem etkili, e daha noolsunn.. 😉TEMPEST wrote:aklıma geldi bide nikelaj parlatıcısı varıslak sigara jelatini
mükemmel yapıyo polisaj dan çıkmış gibi. eski tampona yapmıştık şimdi babamın arkında ampon sadıktan çıktı çillenmişti bi geçtik jelatinle 6 yıl falan oldu hala pırıl pırıl ayna gibi -
28 Ocak 2007: 22:33 #9399
cadillacgageKatılımcııslak sigara jelatini olayını pek anlayamadım. bu jelatin ozelligini yitirmemis nikelajı parlatabilir. ozelligini yitirmis nikelajı (ornegin vida delikleri) de parlatır mı?
kola marketlerde ucuz kola satılıyor.amarikan coco colası almaya gerek yok. ama kola sekerli oldugundan tozlar lastige yapısıyor. en iyisi arap sabunu veya arabayı yıkadıgımız araba sabunu-araba sampuanından srtsnls lastikleri yıkamak
-
29 Ocak 2007: 00:40 #9400
ErmanKatılımcııslak sigara jelatini.. şu alüminyum folyo tarzında paketin içinden çıkan şey mi..
-
29 Ocak 2007: 02:10 #9401
the_judgeKatılımcıChevy_Killer_89 wrote:Keisnlikle arap sabunu cok guzel parlatıyor, hem de bir kac gun duruyor(kirlenmezse lastik hep duruyor)…Cola kromu parlatiyor, Myşbusters de izlemiştim:)
29 Ocak 2007: 02:48 #9402
exonotzorKatılımcıkola çalışıyo ,, ama yazık günah bee ,, gıdaya girer yinede
-
23 Şubat 2007: 23:38 #9403
overlandKatılımcıLastiği siyah göstermekse amaç bence en iyisi ayakkabı boyası.Hem bir zararı olmadığını düşünüyorum hem de ekonomik.Bir liraya alacağın kendinden cilalı,süngerli olanından birşey lastiklerini aylarca boyar.Lastik ıslakken uyguluyorum daha iyi sonuç alıyorum.Kesinlikle tavsiye edilir.(Bu arada ayakkabı boyası imalatı yada satışıyla bir alakam olmadığı buradan tarafımca bildirilir.
) -
24 Şubat 2007: 12:50 #9404
Mustafa YÜKSELKatılımcıevet özelliğini yitirmemiş olması şart, aslında çizmeden üstündeki tortuları zımparalıyo diyelim (tahminim) 😆 biz tamponu bi hurdacıda bulmuştuk birisi sandıkta sıfır getirtmiş sonra atmış hurdacıya o adamda satamamış 10 yıl. 67 kaç kişide varda kaçına tamponlazım 😈 .
biz aldık çilliydi üstü sigara jelatini biriktirdi babam balkonda daldık tampona ve cidden ayna gibi oldu ama cidden ayna gibi babam traş bile oldu karşısındaneyazıkki memlekette nikelajı dandirik attıkları için amerikadan gelenler kadar uzun dayanmıyo. Tampon 8 yıldır babamın arkadaşında sadece tozunu alıyo. ama gerikalan, babalar ve arka tampon 2 yılda bir nikelaja gidiyo 😈
cadillacgage wrote:ıslak sigara jelatini olayını pek anlayamadım. bu jelatin ozelligini yitirmemis nikelajı parlatabilir. ozelligini yitirmis nikelajı (ornegin vida delikleri) de parlatır mı?kola marketlerde ucuz kola satılıyor.amarikan coco colası almaya gerek yok. ama kola sekerli oldugundan tozlar lastige yapısıyor. en iyisi arap sabunu veya arabayı yıkadıgımız araba sabunu-araba sampuanından srtsnls lastikleri yıkamak
-
26 Şubat 2007: 01:26 #9405
illetyusKatılımcıIslak sigara jelatini is goruyor……dogrudur.
Ancak, nikelajin uzerindeki “pas” agirliginda olanlari degil, “cillenme” diye tabir edilen hafif sarartilari aliyor ve neticesi oldukca iyidir.Lastiklere siyah gorunmesi icin Cola surmek ise yariyor ama dikkat karizmayi cizdirme tehlikesi yuksek !! Ozellikle yazin aylarinda pek tavsiye etmem. Cunki arabayi bir yere parkedip hareketsiz kaldiginizda nere ne kadar sinek varsa arabaya hucum ediyor haberiniz ola…. 😆
-
2 Mart 2007: 21:49 #9406
atilaKatılımcıSigara jelatinini bizde kullanmıştık, belki iyi durumdaki nikelajda işe yarıyordur ama paslanmaya karşı hiçbir etkisi yok. Bur arada benim merak ettiğim tamponlara nikelaj yaptırmanın maliyeti nedir. Bi ara bi nikelajcı aramıştık, adam ön-arka için 1.200 YTL fiyat çekti (Ankara’da) ki araba 71 opel record-yani tamponlar ince. Sizce bu rakam normal mi?
-
2 Mart 2007: 23:42 #9407
illetyusKatılımcıFiyat verilen tarih cok eski degilse, normale yakin bir fiyat ve yapilacak is saglam olacak demektir…!
Ancak yapacak olan kisi ile yapilacak iscilige garanti vermek konusunda kesinlikle anlasmaya varin.Aciklama :
O ebatlarda iki parcayi “gercek anlamda” kalici sekilde kaplamak hem iscilik hemde malzeme maliyeti acisindan oldukca pahalidir.
Yine ayni sekilde o ebatlarda iki parcayi 250 – 500 yada 600 milyon arasi bir fiyat vererek yapariz derlerse bilinki 6 ay sonra cillenmeler, ozellikle soguk havalarda “pul pul” atmalar olacaktir….Bu konuda net bir fiyat ortalamasi vermek zor fakat size verilen fiyat “az” olmasa bile, bana pek yuksek gelmedi.
Yinede ayni kalitede iscilik ve kaplama icin birkac yerden daha fiyat almaniz faydali.
Yaklasik olarak 4 yil once, 4 adet jant icin bana verilen fiyat 700 milyon civariydi.
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.