Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › AmerikanAraba.com Drag Yarışları › A.A yarışları 2006 da devam edecekmi?
- Bu konu 47 yanıt içerir, 13 izleyen vardır ve en son 18 yıl 5 ay önce
auyilmaz tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
14 Şubat 2006: 20:59 #481
AYBARSKatılımcıDoğan selam.Bu sene bu fedorasyonun kimliğinin değişmesi ve drag yarışı izininin sadece opete ait olduğu ile ilgili söylentiler var.Bunlar ne kadar doğru?Otodrom ile ilgili de kapatılacak deniliyor.Bir açıklık getirirsen sevinirim.
Bu seneki drag yönetmeliğine bakılırsa kimse giremiyecek gibi.
Teşekkür ederim.
Aybars -
15 Şubat 2006: 01:49 #7757
AngelusKatılımcıAutodrom kapatilirsa caddeler bizimdir
Saka bir yana autodrom icin gazeteler caddelerde yarismayin iste size autodrom diye yazilar yazip basliklar atmiyormuydu????
-
15 Şubat 2006: 02:55 #7758
piyuAnahtar yöneticiAtıl ile tarihleri konusmak icin gecen haftalarda aramıstım… bana daha cok erken rezervasyon yapan yok filan dedi…. bu aralar tekrar konusucam ama acıkcası bu konuyla ilgili en ufak bir bilgim bile yok….
autodrom kapanırmı bilmem ama ben gene benzer mantıkla (amator-profesyonel arası) herkesin buyuk keyif alacagı yarıslar duzenlemek istiyorum… autodrom olmazsa baska isiler deneriz….. en kısa sürede haber vericem….
-
15 Şubat 2006: 14:36 #7759
AYBARSKatılımcıAbey yardım edilecek bir konu olursa her zaman yanındayım.2 ay gibi bir sure kaldı.Bence ufaktan hazırlık yapmak lazım derim.
Aybars -
16 Şubat 2006: 02:06 #7760
piyuAnahtar yöneticieyvallah Aybars, sende Selahattin’de uzun yollar tepip geliyorsunuz, ıstanbulda pistin dibinde olup gelmeyenler duysun derim
Aksamustu Atıl Atılgan’ı aradım… Autodrom’da organizasyondan sorumlu ve tum konulara cok yakın biliyorsunuz… ne autodrom kapanıyor ne de opet tekel olacak hicbir fark yok aynen devam dedi… bende senden duyup sormustum…o da yok dedi…
ben sorun yok diye dusunuyorum tabiki… bu arada 2 aydan cok var yaw… panik yaptırma beni…
gene yagmur yagarmı yagmaz mı? sponsor ne olacak? streslerinde azalan saclarımı dokmiyim )))sanırım mart basında tarihleri belirlemis olurum….
(bu arada sabırsız gordum… planları aktarsana, nasıl bisiler var? kuru ıslak?
-
16 Şubat 2006: 03:44 #7761
AnonimZiyaretçiYaw bir an önce başlasın şu yarışlar sokak da yarışmakdan pist de yarışmayı unutdum.Bu sezon aydan aya arabayı doldurruyorum okuldan çıkıp sanayiye gidiyorum oderece. Hatta bu arada sponsor bile buldum yaw.
-
18 Şubat 2006: 22:04 #7762
AYBARSKatılımcıpiyu wrote:eyvallah Aybars, sende Selahattin’de uzun yollar tepip geliyorsunuz, ıstanbulda pistin dibinde olup gelmeyenler duysun derimAksamustu Atıl Atılgan’ı aradım… Autodrom’da organizasyondan sorumlu ve tum konulara cok yakın biliyorsunuz… ne autodrom kapanıyor ne de opet tekel olacak hicbir fark yok aynen devam dedi… bende senden duyup sormustum…o da yok dedi…
ben sorun yok diye dusunuyorum tabiki… bu arada 2 aydan cok var yaw… panik yaptırma beni…
gene yagmur yagarmı yagmaz mı? sponsor ne olacak? streslerinde azalan saclarımı dokmiyim )))sanırım mart basında tarihleri belirlemis olurum….
Doğan bende pek birşey mekanikte suan için yok.Benim tek sıkıntım suanda boya.Kaportası bitti.Dodikli oluyor.Sadece bunu soyleyebilirim.Diğerleri süpriz olsun.Söylersem Şafak döver beni.Planlarım bol.Twin turbo ls1 veya twin turbo 502 de olabilir.Ne yapıcağımı daha karar vermedim.En kotü ihtimalle 250 hp nos olucak galiba.Şu anki tek derdim boya.
Pist için sevindim.Duyduklarımızın balonmuş yani…Aybars
-
19 Şubat 2006: 02:51 #7763
AngelusKatılımcıpiyu wrote:eyvallah Aybars, sende Selahattin’de uzun yollar tepip geliyorsunuz, ıstanbulda pistin dibinde olup gelmeyenler duysun derimAksamustu Atıl Atılgan’ı aradım… Autodrom’da organizasyondan sorumlu ve tum konulara cok yakın biliyorsunuz… ne autodrom kapanıyor ne de opet tekel olacak hicbir fark yok aynen devam dedi… bende senden duyup sormustum…o da yok dedi…
Hacı bende bir ilaç var dökülen saçları çıkarıyor
-
19 Şubat 2006: 17:05 #7764
transamumutKatılımcıneymiş o ilaç angelus abi
-
19 Şubat 2006: 23:38 #7765
piyuAnahtar yöneticiAYBARS wrote:piyu wrote:eyvallah Aybars, sende Selahattin’de uzun yollar tepip geliyorsunuz, ıstanbulda pistin dibinde olup gelmeyenler duysun derimAksamustu Atıl Atılgan’ı aradım… Autodrom’da organizasyondan sorumlu ve tum konulara cok yakın biliyorsunuz… ne autodrom kapanıyor ne de opet tekel olacak hicbir fark yok aynen devam dedi… bende senden duyup sormustum…o da yok dedi…
Doğan bende pek birşey mekanikte suan için yok.Benim tek sıkıntım suanda boya.Kaportası bitti.Dodikli oluyor.Sadece bunu soyleyebilirim.Diğerleri süpriz olsun.Söylersem Şafak döver beni.Planlarım bol.Twin turbo ls1 veya twin turbo 502 de olabilir.Ne yapıcağımı daha karar vermedim.En kotü ihtimalle 250 hp nos olucak galiba.Şu anki tek derdim boya.
Pist için sevindim.Duyduklarımızın balonmuş yani…Aybars
balon balon…
senin planlar guzelmis… duyduguma sevindim… bende organizasyonda neler daha guzel olabilir diye dusunmeye basladım… yeni bir konu altında konusmaya baslarız….
-
20 Şubat 2006: 00:13 #7766
AnonimZiyaretçiEn güzeli arabaları sınıflandırmak olur biraz karmaşık iş ama olursa çok güzel olur.
-
20 Şubat 2006: 04:56 #7767
AYBARSKatılımcıOrganizasyonda kural olmamalı yarışla ilgili.Sadece güvenlik ile ilgili kim kuralları ihlal ederse o men edilmeli.Şov tabiki olacak ama limitsiz değil.Kuraldan bahsettiğim yarım saniye fark olursa diskalifiye kuralı.Çünki bir çok defa bu kurala uyulmadı.Çnemli ve önemsiz.
-
21 Şubat 2006: 01:03 #7768
piyuAnahtar yöneticio konuda da ortada kalıyorum hep… once gazlamayıp sonra rakibe gore gazlayan olursa gecilenlerin dertlerini nasıl dinliycez? bazen direk kura cekip sure tutmadan yarıstırsak mı diyorum…
-
21 Şubat 2006: 03:31 #7769
QurnyKatılımcıdogan abı bende gelıcem draglara
-
22 Şubat 2006: 17:01 #7770
AYBARSKatılımcıFena fikir değil.Olabilir bence.
Aybars -
23 Şubat 2006: 04:49 #7771
Pontiac301Katılımcıgeçen seneki yarışlarda bu yüzden levent abilerle problem çıkmıştı,bir kaç kişiye daha bu olmuştu,ilk başta gazlamayıp sonradan gazlayan olabilir olduda,ama ilk başta arabasında herhangi bir problem olup sonradan arabanın problemini çözüp başarılı olursa bu seferde saniyedeki farklılık ortaya çıkıyor, yani bu konu çok önemli,
-
23 Şubat 2006: 16:39 #7772
piyuAnahtar yöneticionemli dogru ama kura haric cozum yok….
kura’da arabası gucsuz olup kura cekiminde en hızlılar denk gelince rahatsız olanlar oluyor… boylece dereceye girmek icin sanslı olmak gerekecek….
-
23 Şubat 2006: 18:09 #7773
AnonimZiyaretçiÇyle yada böyle herkes gelsin yarışa .
-
23 Şubat 2006: 19:48 #7774
AYBARSKatılımcıEleanor68 wrote:Çyle yada böyle herkes gelsin yarışa .Kesinlikle.Senle aynı fikirdeyim.
Bu arada bu organizasyona gelen araç sayısını ıSTANBUL UN insan sayısı ve ıstanbulda yaşayıp aa binen insanlarla orantılarsanız olayın ne kadar vahim olduğunu görebilirsiniz.!!!!! -
23 Şubat 2006: 19:51 #7775
AYBARSKatılımcıPontiac301 wrote:geçen seneki yarışlarda bu yüzden levent abilerle problem çıkmıştı,bir kaç kişiye daha bu olmuştu,ilk başta gazlamayıp sonradan gazlayan olabilir olduda,ama ilk başta arabasında herhangi bir problem olup sonradan arabanın problemini çözüp başarılı olursa bu seferde saniyedeki farklılık ortaya çıkıyor, yani bu konu çok önemli,Evet Mehmet.Leventin arabasından dolayı Şükrü Ağabeyin yaptığı terbiyesizlik hoş değildi fakat hepimizin hatası oluyor.Bu tarzda olayların tekrarlanmaması dileğiyle…
-
17 Nisan 2006: 21:09 #7776
mustangcinarKatılımcıBi sn. Autodrom iyi güzel de çok KISA!!! O pist yüzünden yarışta duracam diye güzelim ön yarış lastiklerim yumurta oldu. Hem Amerikancıyız diyorsunuz hem de Subaru ve Audilerin kesin garanti 1. olduğu bir pistte yarışalım diyorsunuz?? Pistin etrafı herşeyi gayet güzel ama dizaynı yanlış.. O kadar. Bu konuda ciddi inat ederim. Sonra da aman otomobil sporları gelişsin..
Bence toplum olarak Formula pistini kullanmak için bastırmalıyız. Bakın tüm dünyada bu spor böyle gelişiyor. Zaten Tosfed’in yeni kurallar kitabında artık uluslararası kurallara değinilmiş. O zaman kalkış yarışmaları da 402 metrelik pistlerde ve buna ek olarak 250 metrelik fren alanı olan pistlerde yapılmalıdır.
Autodrom’da yeniden dizayn edilmeli bence.
Çınar -
17 Nisan 2006: 22:53 #7777
QurnyKatılımcıhaklısınız autodrom un durumu oyle de ne yapabılırız kı su sıtede takılan kac kısıyız abı cok saglam cevre falan olması gerekıyor
-
22 Nisan 2006: 18:30 #7778
AYBARSKatılımcımustangcinar wrote:Bi sn. Autodrom iyi güzel de çok KISA!!! O pist yüzünden yarışta duracam diye güzelim ön yarış lastiklerim yumurta oldu. Hem Amerikancıyız diyorsunuz hem de Subaru ve Audilerin kesin garanti 1. olduğu bir pistte yarışalım diyorsunuz?? Pistin etrafı herşeyi gayet güzel ama dizaynı yanlış.. O kadar. Bu konuda ciddi inat ederim. Sonra da aman otomobil sporları gelişsin..
Bence toplum olarak Formula pistini kullanmak için bastırmalıyız. Bakın tüm dünyada bu spor böyle gelişiyor. Zaten Tosfed’in yeni kurallar kitabında artık uluslararası kurallara değinilmiş. O zaman kalkış yarışmaları da 402 metrelik pistlerde ve buna ek olarak 250 metrelik fren alanı olan pistlerde yapılmalıdır.Autodrom’da yeniden dizayn edilmeli bence.
Çınar[/quot
Formula pisti diye bahsettiğin pistin günlük fiyatını bir öğrenmeni tavsiye ederim.
AYBARS -
22 Nisan 2006: 18:33 #7779
AYBARSKatılımcıDoğan Eşem Genim dalyar.ağı bu sene drag yapılmıyacağına dair bir demeç vermiş galiba Leventin olayında ötürü.Şu olayı bir kez daha açıklığa kavuşturabilirmisin?
Teşekkür ederim.
Aybars -
22 Nisan 2006: 21:17 #7780
ata recaiKatılımcıBıZ ARADIK KONUŞTUKKK..
EVET DOÐRUDUR ARTIK AUTO-DROMDA DRAG YOKKKKKKK
HATA DRAG PıSTıNıN DUVARLARINIDA YIKIP KAMYON KULLANMA TEKNıKLERı GÇSTERıYORLARMIŞŞŞŞŞŞ….
KÇRFEZLEDE KONUŞTUKK ORASIDA SON DRAG YARIŞINDA CIKAN KAVGA YÇZÇNDEN BıRDAHA YAPILMIYACAK DEDıLER.BAYA BıR KAVGA OLMMUŞ SıLAH FALAN CEKıLMıŞ….
YANı SOKAKLAR BıZı BEKLıYORRR -
22 Nisan 2006: 23:24 #7781
gtagucuKatılımcıHadi federasyonun resmi yarışları iptal etmesini anlarımda autodrom’a ne oluyor? Orası özel bir pist ve her tür güvenlik önlemi mevcut onların iptal etmemeleri gerekirdi.
-
23 Nisan 2006: 01:09 #7782
piyuAnahtar yöneticiülkemizde gene her konuda oldugu gibi en ufak birseyde ya tumuyle kapanıyoruz ya da cahil cesareti ile devam ediyoruz…
kus gribi gibi bir konu bu… 1 kaza olmus hatalar zincirinden dolayı… eeee obur yarıslara ne oluyor anlamak mumkun degil… burası guvenli degilse neden acıldı… 1 sene gectikten sonra neden korkuluyor… ama bu korkuyu buyutende genelde basın oluyor… daha ilk yarısta tv kanalları gelip “bakın kaza oldu canlar gitti, halen yarısıyorlar” diyeceklerdir…
acıkcası islerimin asırı yogun olmasından dolayı bu sene yapmamın cok zor oldugunu biliyordum…fakat gene de cok keyif aldıgımdan kendimce fedakarlık yaparak yarısları yapabilmek icin gayret gosterdim ve halen gayret gosteriyorum…
halen kesin yok diyemiyorum… farklı cozumler icin dusunuyorum… umarım olur…
-
23 Nisan 2006: 16:08 #7783
AYBARSKatılımcıDoğan bu yarış mevzusu ile ilgili her zaman yanındayım.Yardım edebileceğim bir konu olursa lütfen ara.
Aybars -
23 Nisan 2006: 19:58 #7784
piyuAnahtar yöneticieyvallah Aybars 400m kalkıs+400m durus yapılabilecek genisligi 10-15m ve tribunlu bir pistin var mı?
-
24 Nisan 2006: 01:55 #7785
AYBARSKatılımcıYol adı altında var burada.Hatta 200 mph denememide ilk bu yolda yapıcam.Aslında bir belediye başkanı ile konuşmak lazım.Size uyarmı bilmem.
Aybars
-
24 Nisan 2006: 02:21 #7786
piyuAnahtar yöneticibu da aklımdan geçen bir konu… bir ara detaylandırmak lazım…
-
24 Nisan 2006: 02:31 #7787
AYBARSKatılımcıPist yapmak mi aklından gecen bir konu?
Aybars -
5 Mayıs 2006: 17:17 #7788
burAAkKatılımcıOffff ya autodrom’da drag pisti neden yıklıdı aklım almıor nereye gidecez biz şimcik????Madem öle bu gece 2de sahil yolundayız gelen gelsin..
NOT:polis görünce dağılıyoruz…
-
6 Mayıs 2006: 02:41 #7789
piyuAnahtar yöneticipist yapmak 1 yıl boyunca surekli kafamı kurcalamıstı yıl sanırım 2000-2001 ve autodrom’un yeri civarı sabiha gokcen civarı yerlerde bakmıstım… zaten yapma ihtimalim cok dusuktu ama ciddi ciddi baktım… hatta bende drag pistlerinin özellikleri nasıl yapılması gerek filan tarzında bayag dokuman vardı…
senin dediginin belediye baskanından, ben yolda yarısalım anladım…onu da dusunmustum
-
6 Mayıs 2006: 13:44 #7790
AYBARSKatılımcıDoğan bizim yapmamız ile tek engel maddiyat ile ilgili.
Onun dışında bir engel yok diye düşünüyorum.Bu sene Çlker in Cafe Crown grubu motorsporlarının çeşitli alanlarına sponsorluklar verdi.ıki tanıdığım var.Ralli ve drag grubunda.Verilen paralarda hatırı sayılır meblağlar.Sadece bu ve bunun gibi firmalar bulup pist için senin yaptığın çalışmları götürüp teklif sunmak lazım diye düşünüyorum.Yoksa Eşem ve Mümtaz dalya.raklarına kaldıysak;yandıkkkkkk.Yaptıklarını hepimiz görüyoruz.
Aybars -
6 Mayıs 2006: 14:37 #7791
burAAkKatılımcıZaten yapıncada autodrom gibi yok yok olucak değil ya.400 m’lik pist 200 m fren mesafesi etti 600m bide tribündü beton bloktu…Maddi destek olursa olması mümkün bişey bence.
-
7 Mayıs 2006: 01:39 #7792
piyuAnahtar yöneticidrag pisti yapabilmek orta buyuklukte bir belediye’nin baskanının agzından cıkacak bir “evet” ile sanırım 1 ay gibi bir surede hem de enfes yapılır…
olay cok teferruatlı degilki… egimsiz bir yer 10m genislik 600m asfalt arkasında 100 guvenlik icin 2. kalite asfalt… yanlara karayollarında bulunan bariyerler ve kaza icin guvenlik blokları… yanlara da tribunler…bu kadar…
-
7 Mayıs 2006: 02:01 #7793
XLR-VKatılımcıSpeed Park’in yakinlarina da yapilabilir halihazirda oranin belediyesi pist icin gerekli kolayligi sagladi simdi bu durum izah edilirse yapilabilir hem pistin maliyeti F-1 pistiyle kiyaslaninca cok komik kalir .
-
7 Mayıs 2006: 02:14 #7794
AngelusKatılımcıpiyu wrote:drag pisti yapabilmek orta buyuklukte bir belediye’nin baskanının agzından cıkacak bir “evet” ile sanırım 1 ay gibi bir surede hem de enfes yapılır…olay cok teferruatlı degilki… egimsiz bir yer 10m genislik 600m asfalt arkasında 100 guvenlik icin 2. kalite asfalt… yanlara karayollarında bulunan bariyerler ve kaza icin guvenlik blokları… yanlara da tribunler…bu kadar…
Bunu yapacak olanlar bu işin maddi getirisel boyutuna bakarlar. Belediyelerin bu konuya yatırım yapacaklarınıda zannetmiyorum… fakat denemekte fayda var….
Bu arada 4-5 sene önce ayazagada yukarılarda of road yaptığımız ağaçlık yerde bir alan vardı yanlış hatırlamıyorsam bunun oralarda bir pistten sözediyorlardı küçük uçakların inip kalkacağı… Mustafa sarıgüle bir proje götürmeye ne dersiniz burada drag yarışları ve sürücü eğitim alanı olacak bir tesis??
-
7 Mayıs 2006: 13:34 #7795
burAAkKatılımcıBence olucaksa autodrom’a yakın olsun.Otodrom’a gelen pisti görür giriim bakiim der zamanla pist’i herkes tanır 😉
-
9 Mayıs 2006: 15:21 #7796
AYBARSKatılımcıPistin yapılacağı yerin Autodroma yakın olmasına gerek yok bence.O bölgedeki araziler hem çok pahalı hemde şehir merkezinde.Geçmiş zamanlarda sesten birileri rahatsız olup Jandarmaya şikayet etmiş.Jandarmada gelip yarışı iptal etmiş.Bu tarzdaki salak işleri elimine etmek için mümkün olduğu kadar şehirden uzak ve ücra köşelerde olması gerekir.
ıstanbul pist için zaten uygun bir şehir değil.Tamam potansiyeli yüksek ama arsa bedelleri için astronomik ücretler vermeye gerek yok.Hem bu tarzdaki kompleksler her ne kadar 1 km lik bir pist olarak görülsede bulunduğu il veya ilçeye maddi manevi inanılmaz getiri sağlıyacak bir durum oluşturuyor.
Yarışmak isteyen insanlar özelliklede şampiyona koşturan insanlar ve firmalar için 100 km veya fazladan 1 milyar yol masrafının dokunacağını düşünmüyorum.
Aybars -
14 Mayıs 2006: 16:06 #7797
AYBARSKatılımcıBu konuyu açtığın iyi oldu.Yapmayı planladığım bir iş vardı.2 adet oldu şimdi.ışin güzel kısmı bende ferrariyi nerde kullanırım diye düşünüyordum.Onun içinde pist fena fikir değil doğrusu.2 tane ferrari alabilirim artık.
👿
Sevgiler…
Aybars -
16 Mayıs 2006: 12:51 #7798
72camaroKatılımcıbildiğim kadarıyla otodromum kapanma sebeplerinden biride federasyonun izin belgesi vermemesi ve özel drag ı kabul etmemesi.hal böyleyken deyinki pisti yaptık.gene izin vermezlerse ne olcak.
-
16 Mayıs 2006: 17:55 #7799
AYBARSKatılımcıDüzgün ve kurallarına göre yapılmış bir pist,bir kaçta üst mercilerden tanıdık olursa sorun çıkacağını düşünmüyorum.
Aybars -
17 Mayıs 2006: 11:32 #7800
ata recaiKatılımcıvermezlerse cumartesi caddenin tam ortasında yarış düzenlerizzzzz….
arabaların üzerinede istedikte vermediler ciban cıksınnn………..da yazarızz.
-
17 Mayıs 2006: 11:55 #7801
AYBARSKatılımcıFena fikir değil.
Çnemli olan yapmak istemek.
Bu konu ile ilgili zaten bu güne kadar birşey yapılmak istenmemiş,
motorsporları adına.
Mutlaka birileri çıkması lazımki bizim çocuklarımız için.
AYbars -
17 Mayıs 2006: 14:37 #7802
ata recaiKatılımcıbu işeee zaman ayıracakk ve arkası sağlam bir kişi istese 6 ay gibi bir sürede gercekleştirir
-
3 Haziran 2006: 14:14 #7803
auyilmazKatılımcıArkadaslar, pist konusu acikcasi cok zor… Yani dediginiz gibi 2. kalite asfalt, bariyer, tribun demekle olmuyor. 2000-2001 senesinde bir arkadasim ile bu konuyu dusunup uygulamaya koyulmustuk… Hatta arkadasim bizzat bu islerle ugrasiyordu, yada mesleginin icine giriyordu diyebilirim. Bizim konusmamiz disinda, arkadasim gerekli arastirmalari yapmis, hatta gerekli gorusmeleride ayarlamisti. Hatta konuyu firmasina tasimisti. Fakat ortaya cikan maliyet ve tablolar karsisinda bu dusunceden vazgecilmisti…
O zaman detayli konusmustuk, ama neler oldu, neler bitti tam hatirlamiyorum, tek hatirladigim gercekten zor bir is oldugu, he deyince olmuyor.
Cadde sizleri bekler…
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.