Ana Sayfa › Forumlar › Forumlar › AmerikanAraba.com Drag Yarışları › Auto-Drom pist rekoru belli…
- Bu konu 14 yanıt içerir, 8 izleyen vardır ve en son 17 yıl 12 ay önce
BORLA tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
-
11 Temmuz 2005: 23:21 #291
atayKatılımcıBiraz düsündüm de bu Auto-Drom pist rekoru fren mesafesinin kisitli olmasindan dolayi yalan olacak galiba (frenleme mesafesi uzatilmazsa). Yani rekor gelecek bir yere dayancak örnegin 7.6 Subaru frenlemede çok zorlanmis hatta az bir mesafe kala durmus.Elinde potansiyel olsa bile (basinç arttirma,nos,v.s.) bunu kullanmak imkansiz yani rekor belli o saniyeden asagi inmek için makinaya harcadigimiz paranin bir o kadarinida frene harcamak gerekir. O da durur mu, durmaz mi bilmem! Gerçektende 8-8.5 saniye arasinda Auto-Drom drag pistini tamamliyan Amerikanlar (yeniside- eskiside-klasigide) frenlemede durmak için çook zorlaniyor. Allah korusun bir çarpma bile söz konusu olabilir, rekor kiricam derken…
Sonuç olarak frenleme mesafesini ne kadar olursa olsun uzatilmasinin hiçbir imkan ihtimali yok mudur? -
12 Temmuz 2005: 00:07 #5322
QurnyKatılımcıatay abi sana katılıorum..
sonucta belli bir saniyeden asagıya inmek imkansız vari bir hal alacaktır..
yani ben hic düsünemiorum kısa zamanlar..hatta 7,6 bile cok iyi bir rakam ki senin de dedigim gibi baksana zor durmus..
belki o wrx daha ii bir zaman da yapabilir..kaldıki volkan abinin corvette i,3.vitese falan atabilseydi onu yerdi de bence..ama atamadı neden?duramama ihtimali..ihtimal de degil,kesin yani duramıycaksın..
simdi o pist 400m. olcak,fren mesafesi de baya bi uzun olcak..ben o wrx in senin arabaya fark attıgını düsünemiorum mesela..
anca parasut acmak lazım suanki sartlarda durmak icin heralde..
frenleri ne kdr güclendirebiliriz ki?yapacagımız en güclü fren sistemi brembo nun big brake kit i mi ne varya,onun kadar olur heralde..o bile durduramaz cizgide frene basarsanız.. bence. -
12 Temmuz 2005: 08:21 #5323
piyuAnahtar yöneticiAtay haklısın…
Daha once bu pist olayını cok ciddi dusundugum zaman arastırma yapmıstım… pist boyunu en kısa tuttugumda bile 700m’den kısa olmuyordu… bu da 400m kalkıs 200m frenaj 100m extra fren mesafesi ve sonu da kesinlikle duvar degil…alternatif birsey olacaktı… ama maliyetlerin asırı olması sebebi ile vazgectim… ayrıca yerin istanbul’da bulunması mumkun gozukmediginden komple kafamdan silmistim…
Autodrom suanda bizim neredeyse tek alternatif… hezarefen’i arastırdım… kiralama maliyetleri yuksek ve pist rampa yukarı… seyircileri de kontrol bile edemiyorsun…
F1 pisti’nide en azında 2007’ye kadar kimseye vermeyeceklerine eminim… Korfez’de hem uzak…hem pahalı… yani isin sonucunda alternatifimiz yok….
Fren mesafesi icin ise gene bir sansımız yok… Atıl’la surekli bu konuları konusuyoruz zaten… etrafı milimetrik cevrili… en ufak bir sans bile yok… belki Autodrom’da giden isi begenen bir babayigit ideal bir drag pisti acar ???
-
12 Temmuz 2005: 11:52 #5324
Chevy_Killer_89KatılımcıBağdat caddesini mi yoksa, Bostancı sahil yolunu mu kapatsak ne 😆 😆 😆
12 Temmuz 2005: 12:04 #5325
piyuAnahtar yöneticiacaba ben gazman’mıyım?
bu fikri düşünücem…(ciddi ciddi) 😆
-
13 Ağustos 2005: 23:05 #5326
myRex2fast4uKatılımcı[quote:3c0958353a=”Qurny”]atay abi sana katılıorum..
sonucta belli bir saniyeden asagıya inmek imkansız vari bir hal alacaktır..
yani ben hic düsünemiorum kısa zamanlar..hatta 7,6 bile cok iyi bir rakam ki senin de dedigim gibi baksana zor durmus..
belki o wrx daha ii bir zaman da yapabilir..kaldıki volkan abinin corvette i,3.vitese falan atabilseydi onu yerdi de bence..ama atamadı neden?duramama ihtimali..ihtimal de degil,kesin yani duramıycaksın..
simdi o pist 400m. olcak,fren mesafesi de baya bi uzun olcak..ben o wrx in senin arabaya fark attıgını düsünemiorum mesela..
anca parasut acmak lazım suanki sartlarda durmak icin heralde..
frenleri ne kdr güclendirebiliriz ki?yapacagımız en güclü fren sistemi brembo nun big brake kit i mi ne varya,onun kadar olur heralde..o bile durduramaz cizgide frene basarsanız.. bence.[/quote:3c0958353a]sen rahat ol Volkan abinle otobanda da deneme yaptık biz, Volkan bey’de gayet gözü kara fren fln dinlemez IMHO
-
19 Eylül 2005: 15:02 #5327
piyuAnahtar yöneticiatay wrote:Biraz düsündüm de bu Auto-Drom pist rekoru fren mesafesinin kisitli olmasindan dolayi yalan olacak galiba (frenleme mesafesi uzatilmazsa). Yani rekor gelecek bir yere dayancak örnegin 7.6 Subaru frenlemede çok zorlanmis hatta az bir mesafe kala durmus.Elinde potansiyel olsa bile (basinç arttirma,nos,v.s.) bunu kullanmak imkansiz yani rekor belli o saniyeden asagi inmek için makinaya harcadigimiz paranin bir o kadarinida frene harcamak gerekir. O da durur mu, durmaz mi bilmem! Gerçektende 8-8.5 saniye arasinda Auto-Drom drag pistini tamamliyan Amerikanlar (yeniside- eskiside-klasigide) frenlemede durmak için çook zorlaniyor. Allah korusun bir çarpma bile söz konusu olabilir, rekor kiricam derken…
Sonuç olarak frenleme mesafesini ne kadar olursa olsun uzatilmasinin hiçbir imkan ihtimali yok mudur?Çzel kiralama olduğu için resmi değil ama 7.300 yaptı o Subaru 😉
-
20 Eylül 2005: 05:42 #5328
72camaroKatılımcıAnonymous wrote:atay wrote:Biraz düsündüm de bu Auto-Drom pist rekoru fren mesafesinin kisitli olmasindan dolayi yalan olacak galiba (frenleme mesafesi uzatilmazsa). Yani rekor gelecek bir yere dayancak örnegin 7.6 Subaru frenlemede çok zorlanmis hatta az bir mesafe kala durmus.Elinde potansiyel olsa bile (basinç arttirma,nos,v.s.) bunu kullanmak imkansiz yani rekor belli o saniyeden asagi inmek için makinaya harcadigimiz paranin bir o kadarinida frene harcamak gerekir. O da durur mu, durmaz mi bilmem! Gerçektende 8-8.5 saniye arasinda Auto-Drom drag pistini tamamliyan Amerikanlar (yeniside- eskiside-klasigide) frenlemede durmak için çook zorlaniyor. Allah korusun bir çarpma bile söz konusu olabilir, rekor kiricam derken…
Sonuç olarak frenleme mesafesini ne kadar olursa olsun uzatilmasinin hiçbir imkan ihtimali yok mudur?Çzel kiralama olduğu için resmi değil ama 7.300 yaptı o Subaru 😉
sevgili misafir
peki şimdi nerde bu subaru bilen varmı kaç aydır ortalarda yokta.yoksa bişimi olmuş !!!!!!!!çok sıkı makinesine?? -
8 Ekim 2005: 01:48 #5329
myRex2fast4uKatılımcıyeni bi projeye başladığım için arabayı standarta çevirerek satıyorum. çok sıkı makinem de söküldü satılmayı bekliyor, durumunu merak edenler gidip AVK’ya görebilirler.
-
29 Eylül 2006: 00:07 #5330
AnonimZiyaretçişunu sahile taşısanız da biz de görsek
-
28 Kasım 2006: 16:35 #5331
BORLAKatılımcıpiyudan su pist konusnda bilgi almak istiyorum acaba kendisine nasıl ulasırım?belki uygun projeler cıkarsa bir pist inşa edebiliriz ne dersiniz?
-
29 Kasım 2006: 02:41 #5332
the_judgeKatılımcıBORLA wrote:piyudan su pist konusnda bilgi almak istiyorum acaba kendisine nasıl ulasırım?belki uygun projeler cıkarsa bir pist inşa edebiliriz ne dersiniz?baba benden 10ytl işler nede olsa öğrenciyiz:D eheeehe
-
29 Kasım 2006: 15:50 #5333
BORLAKatılımcıederiz derken böyle çoğul kullandım hani kollektif bir anlayış olsun diye…
) yoksa ben yaptıracam tek başıma:)) -
29 Kasım 2006: 17:22 #5334
piyuAnahtar yöneticiBORLA wrote:piyudan su pist konusnda bilgi almak istiyorum acaba kendisine nasıl ulasırım?belki uygun projeler cıkarsa bir pist inşa edebiliriz ne dersiniz?admin @ amerikanaraba.com adresimden ve ayrıca webmaster adresinden de istedigin herturlu konuyla ilgili ulasabilirsin…
Asfalt fabrikan ve istediğim ölçülerde arazin varsa ben hertürlü varım 😈
mailden konusalım, aksamları kontrol eder ve yazarım.
-
29 Kasım 2006: 18:06 #5335
BORLAKatılımcıTelefonla konussak daha sağlıklı olmazmı?iyi proje olursa değerlendirilebilir..en azından şirketime sunarım yapılmış bi çalışma varsa..görüşelimm:)
-
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.